Antena 3 CNN Actualitate Un poliţist din Drobeta-Turnu Severin a furat borseta plină cu bani a unui tânăr implicat într-un accident

Un poliţist din Drobeta-Turnu Severin a furat borseta plină cu bani a unui tânăr implicat într-un accident

Poliţistul din Drobeta-Turnu Severin fusese chemat să ancheteze accidentul în care a fost implicat tânărul atunci când i-a furat borseta plină cu bani. El a fost prins cu minciuna chiar de colegii săi.

de Adriana Drăghici    |    06 Oct 2023   •   14:44

Totul s-a întâmplat pe 3 octombrie, în jurul orei 16.50, pe Calea Severinului din Drobeta-Turnu Severin, la intersecţia cu Centura Drobeta-Turnu Severin, acolo unde un tânăr, student la Academia de Pompieri, a fost implicat într-un accident rutier.

El a sunat la numărul de urgenţă 112, iar la locul accidentului s-a deplasat un echipaj din cadrul Poliţiei pentru a efectuat cercetări.

Câteva ore mai târziu, tânărul şofer şi-a dat seama că din maşină îi lipseşte o borseră în care avea actele, dar şi 9.000 de lei, 100 de dolari şi 100 de euro. Acesta a reclamat totul, iar poliţiştii au verificat camerele de supraveghere din zonă, ocazie cu care au descoperit că, în timpul cercetărilor, chiar colegul lor a luat borseta, care se afla pe şosea, şi a băgat-o în autospeciala de Poliţie.

Pus în faţa dovezilor, poliţistul care a furat borseta cu bani a recunoscut, iar a doua zi şi-a depus dosarul de ieşire la pensie.

"La data de 3 octombrie a.c., Poliția municipiului Drobeta-Turnu Severin a fost sesizată de un bărbat, de 25 ani, despre faptul că, în aceeași zi, în jurul orei 17.20, persoane necunoscute i-ar fi sustras din autoturism o borsetă, în care se aflau 9.000 de lei, 100 de dolari, 100 de euro, permisul de conducere, cartea de identitate și alte documente personale, vehicul ce era staționat și dezasigurat, pe strada Calea Severinului, în apropierea intersecției cu centura ocolitoare a municipiului Drobeta Turnu - Severin, județul Mehedinți.

La fața locului s-a deplasat echipa operativă constituită la nivelul Biroului de Investigații Criminale, în vederea efectuării de verificări, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 228 din Codul Penal. 

Ulterior, în urma cercetărilor, polițiștii au identificat persoana bănuită de sustragerea bunurilor, în persoana unui bărbat, de 53 de ani, din Drobeta Turnu - Severin, județul Mehedinți. 

Din verificări a reieșit că bărbatul bănuit de comiterea faptei este agent de poliție în cadrul Biroului Rutier al Poliției municipiului Drobeta Turnu - Severin, fiind încadrat în Ministerul Afacerilor Interne din anul 1993. 

Polițistul fusese solicitat să se deplaseze pe centura ocolitoare a municipiului unde apelantul a sesizat faptul că a fost implicat într-un accident rutier, posibil soldat cu victime.

La fața locului, agentul de poliție ar fi ridicat de pe partea carosabilă o borsetă pe care o introdusese în autospeciala de poliție, iar, ulterior, după preluarea evenimentului de către Serviciului Rutier, structură competentă cu efectuarea cercetării la fața locului, polițistul în cauză a părăsit locul evenimentului, fără a preda bunul colegilor care au continuat activitățile procedurale.

Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți se delimitează ferm de orice activitate care nu este în concordanță cu legea.

Indiferent de calitatea persoanei care încalcă prevederile legale, se vor lua toate măsurile prevăzute de lege.

Susținem toate activitățile specifice procedurilor penale și avem ca deziderat funcționarea instituției doar cu polițiști integri și profesioniști, iar de fiecare dată ne vom face curățenie în propriul sistem.

Totodată, la data de 4 octombrie a.c., polițistului i-au încetat raporturile de serviciu", se arată într-un comunicat al IPJ Mehedinţi.

×
Parteneri
Accident cu șapte victime, pe Podul Basarab din București
x close