Antena 3 Actualitate Un polițist din Gorj a murit din cauza COVID-19: "Câte familii vor mai trebui să-și plângă morții"

Un polițist din Gorj a murit din cauza COVID-19: "Câte familii vor mai trebui să-și plângă morții"

de Alin Tarnovschi    |    08 Noi 2020   •   23:35
Un polițist din Gorj a murit din cauza COVID-19: "Câte familii vor mai trebui să-și plângă morții"
Sursa foto: Facebook / Sindicatul Europol

Un polițist din Gorj a murit, în această noapte, după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19, în aceeași zi în care un alt polițist, de numai 34 de ani, a fost condus pe ultimul drum tot din cauza infecției cu coronavirus.

Vestea morții lui Cristian Zanfira, polițist în județul Gorj și tatăl unui copil de numai câțiva ani, a fost dată de colegii săi din sindicatul Europol, printr-o postare pe Facebook.

Tot astăzi, un tânăr polițist în vârstă de 34 de ani, din Brașov, a fost condus pe ultimul drum, iar colegii săi din toată țara au ținut momente de reculegere în memoria sa, după ce a murit infectat cu COVID-19.

"Am început să ne numărăm morții...

Abia ce a fost condus pe ultimul drum colegul nostru de la Brașov, că un alt coleg, Cristian Zanfira din cadrul IPJ Gorj a fost răpus de Covid în această seară. În urma sa a rămas o sotie sfâșiată de durere și un copil de numai câțiva anișori.

Este dovada clară că polițiștii, prin natura misiunilor pe care le desfășoară, sunt printre cei mai expuși la infectarea cu SARS COV2.

Polițist din Gorj, mort după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19

Intre timp, MAI evită să prezinte public motivul pentru care refuză testarea celor aflați în prima linie, în condițiile în care numărul celor infectați a depășit 5000 de cazuri din totalul de aproximativ 70.000 de cadre care sunt in stradă.

Mai mult decât atât, pe lângă gradul mare de expunere, polițiștii nici nu au fost luați în seamă pentru acordarea ”stimulentului de risc” alături de celelalte categorii nominalizate până în prezent, personalul din sănătate, din asistență socială sau cadrele didactice.

Domnule ministru Vela, câți polițiști trebuie să mai ucidă acest virus, ca să luați decizia testării? Câte familii vor mai trebui să-și plângă morții pentru ca MAI să conștientizeze importanța testării polițiștilor?

Lipsa de reacție de care dați dovadă vă face autorul moral al fiecărei pierderi pe care o suferim din rândul cadrelor MAI. Acum, mai mult ca oricând, domnule ministru, nu trebuie decât să arătați că sunteți responsabil și să dispuneți de îndată testarea polițiștilor care sunt zilnic în stradă. Asta trebuie să faceți!

Drum lin în ceruri, colegule!", se arată în postarea de pe Facebook a sindicatului Europol.

×
Subiecte în articol: COVID-19 Gorj

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close