Antena 3 CNN Actualitate Un polițist din Iași i-a rugat pe judecători să nu îl condamne pe interlopul care a amenințat că îi va ucide familia

Un polițist din Iași i-a rugat pe judecători să nu îl condamne pe interlopul care a amenințat că îi va ucide familia

Un agent de poliție din Iasi a cerut Judecatorilor să nu îl condamne pe propriul agresor, într-un proces de ultraj, după ce acesta l-a amenințat cu moartea.

Un polițist din Iași i-a rugat pe judecători să nu îl condamne pe interlopul care a amenințat că îi va ucide familia
Sursa foto: Facebook
de Mia Lungu    |    20 Oct 2020   •   21:30

Agentul de poliţie Daniel Lipovanu de la Biroul de Ordine Publică al Poliţiei Paşcani, judeţul Iaşi, a depus într-un proces de ultraj o declarație prin care cerea ca agresorul său sa nu fie tras la răspundere penală, deși interlopul ameninţase că îi omoară familia.

Polițistul a fost agresat, urmărit și amenințat de interlopul Petrică Amariei în luna Iulie a acestui an. S-a întâmplat într-o seară când Amariei şi câţiva prieteni de-ai săi au ajuns la spitalul din municipiu, unul dintre ei având o tăietură la gambă. Sub influenţa alcoolului, Amariei a început să ţipe și să amenințe cu moartea cadrele medicale și a intrat cu forța în sala de operații în sala de operaţii.

Medicii au cerut ajutor de la Poliţie iar o patrulă formată din agentul de poliţie Daniel Lipovanu şi un poliţist local a ajuns la spitalul din Paşcani în jurul orei 22.00. Poliţistul i-a cerut interlopului Petrică Amariei să părăsească cladirea spitalului pentru că nu purta mască și avea un comportament agresiv.

„În acele momente inculpatul Amariei Petrică a început să se comporte ireverenţios şi agresiv faţă de persoana vătămată, simulând de mai multe ori că o va lovi cu capul şi pumnul în zona feţei”, arată motivarea judecătorilor de la Paşcani. În acelaşi document se precizează că poliţistul era „timorat de atitudinea violentă” a interlopului şi a părăsit el insuși spitalul în loc să il determine pe Amariei să plece.

"Te ştiu, te cunosc, eşti din oraş. Te tai, te omor pe tine şi familia ta!"

Agentul fost urmărit de interlop, care l-a amenințat că „îl va tăia cu cuţitul atât pe el cât şi pe familia sa”, că el este „jupânul oraşului” şi-l va urmări „permanent în oraş“. "Te ştiu, te cunosc, eşti din oraş... te tai, te omor pe tine şi familia ta", i-ar fi spus Amariei polițistului.

În luna august, instanţa a decis ca Petrică Amariei să fie trimis în judecată pentru scandalul de la spital. Acesta a fost acuzat de ultraj, Daniel Lipovanu fiind parte vătămată în proces.

La ultimul termen de judecată avocatul inculpatului a prezentat instanţei o declaraţie notarială semnată de poliţistul Lipovanu în care acesta „arată că nu doreşte tragerea la răspundere a inculpatului şi nu are nici un fel de pretenţii civile împotriva acestuia”, după cum reiese din motivarea Judecătoriei Paşcani.

Judecătorul a confirmat totuși situaţia descrisă în rechizitoriu şi l-a găsit vinovat de ultraj pe Amariei, condamnându-l pe acesta la un an de închisoare: "Rezultă fără putinţă de tăgadă că atitudinea inculpatului, gesturile sale de ameninţare şi ameninţările vizând integritatea fizică a agentului de poliţie, adresate şi familiei acestuia, agent aflat în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, au fost de natură a aduce atingere prestigiului autorităţii pe care poliţistul o reprezenta".

×
Subiecte în articol: politist interlop ultraj
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close