Antena 3 CNN Actualitate Polițistul care a mers în uniformă la prostituate și a provocat un accident auto era angajat din sursă externă. Anterior, fusese recepționer

Polițistul care a mers în uniformă la prostituate și a provocat un accident auto era angajat din sursă externă. Anterior, fusese recepționer

Polițistul care a fost la prostituate îmbrăcat în uniformă, iar câteva zile mai târziu a provocat un accident rutier, a refuzat să facă testele de alcool și de droguri.

Polițistul care a mers în uniformă la prostituate și a provocat un accident auto era angajat din sursă externă. Anterior, fusese recepționer
Sursa foto: Antena 3
de Carmina Pricopie    |    18 Ian 2022   •   16:56

Întrebat dacă are ceva de declarat, polițistul le-a făcut semne obscene jurnaliștilor. Mai mult, atât în faţa procurorilor cât şi a presei polițistul a declarat că se află sub tratament psihiatric.

Ieri, Judecătoria Râmnicu Sărat a emis pe numele bărbatului mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Și acest polițist, de 36 de ani, a fost încadrat din sursă externă, în 2016. Lucrase înainte ca recepționer și a fost încadrat pe postul de ajutor de șef de post în comuna Buda din județul Buzău.

În 2018 a mai fost implicat într-un accident. Atunci, bărbatul, care era însoțit de o tânără,  a intrat cu mașina într-un cap de pod. Dosarul este în continuare in rem pentru că, spun procurorii, la audieri polițistul a declarat că nu el se afla la volanul mașinii, ci tânăra care a murit în urma accidentului.

Și polițistul din București care a accidentat cu mașina pe trecerea de pietoni două minore, impact în urma căruia Raisa, una dintre cele două fete, a murit, fusese încadrat la Poliția Română din sursă externă. Bărbatul avea doar două luni de pregătire și lucrase înainte în Anglia.

Ministrul Afacerilor Interne a recunoscut că cele două tragedii, cea a Raisei şi cea a şoferului ucis cu pietre în Bolintin Vale, au scos la iveală "putregaiul" din sistem.

Din Poliţie lipsesc în acest moment peste 30.000 de angajaţi. Prin urmare, 2.000 de posturi sunt scoase oficial la concurs, doar din surse externe. În urma celor două tragedii, ministrul de Interne a anunţat ca va reanaliza procesul de recrutare din sursă externă.

×
Subiecte în articol: politist accident
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close