Antena 3 CNN Actualitate Un polițist a primit mită peste un milion de euro de la un om de afaceri. Tribunalul București l-a condamnat la 5 ani de închisoare

Un polițist a primit mită peste un milion de euro de la un om de afaceri. Tribunalul București l-a condamnat la 5 ani de închisoare

Un ofiţer de poliţie judciară din cadrul IGPR a fost condamnat la cinci ani şi şase luni de cărte Tribunalul Bucureşti după ce a fost acuzat că a primit mită de un milion şi o sută de mii de euro.

Un polițist a primit mită peste un milion de euro de la un om de afaceri. Tribunalul București l-a condamnat la 5 ani de închisoare
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Mai 2022   •   11:08

Ofiţerul ar fi primit banii de la un om de afaceri pentru a-i clasa dosarul. Decizia instanţei nu este definitivă şi contopeşte mai multe pedepse. În acelaşi dosar complicele prin intermediul căruia a luat legătură cu omul de afaceri a fost condamnat şi el la 4 ani cu executare.

Marius Aurelian Fleancu a fost condamnat de Tribunalul București la 4 ani şi 5 luni de închisoare pentru luare de mită, 3 ani pentru trafic de influenţă şi 1 an şi 3 luni pentru permiterea accesului unei persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii.

Pedepsele au fost contopite şi a fost adăugat un spor, rezultând o condamnare de 5 ani şi 10 luni închisoare. De asemenea, i-a fost impusă interdicţia de a lucra ca poliţist pe o perioadă de cinci ani după eliberarea din penitenciar.

Prin intermediul complicelui său, Cristian-Nicolae Ploaie, ofiţerul de poliţie ar fi luat legătura cu omul de afaceri şi i-ar fi cerut peste un milion de euro, promiţând că va obţine clasarea dosarului de înșelăciune.

Poliţistul a susținut că va împărți banii cu procurorul de caz şi cu procurorul şef de secţie de la Parchetul General.

"Banii respectivi ar fi fost pretinşi prin intermediul celeilalte persoane (Cristian-Nicolae Ploaie, n.r.), în schimbul promisiunii că: ar urma să facă cercetări într-un anume sens, astfel încât probele strânse să conducă la desfiinţarea concluziilor expertizei deja făcute în cauză şi în cele din urmă la o soluţie de clasare; ar urma să intervină la procurorul de caz şi la procurorul ierarhic superior (asupra cărora a lăsat să se înţeleagă că ar avea influenţă), astfel încât să se dispună soluţia clasării, iar eventualele plângeri faţă de clasare să fie respinse", spune DNA.

×
Subiecte în articol: DNA mita Politie
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close