Antena 3 CNN Actualitate Încă un polițist tânăr, mort de coronavirus! Avea doar 36 de ani. ”Am început să ne numărăm morții!”

Încă un polițist tânăr, mort de coronavirus! Avea doar 36 de ani. ”Am început să ne numărăm morții!”

La doar câteva zile după ce un polițist de doar 34 de ani și-a pierdut viața răpus de coronavirus, un alt coleg de-ai lui, cu doar 2 ani mai în vârstă, a pierdut lupta cu virusul.

Încă un polițist tânăr, mort de coronavirus! Avea doar 36 de ani. ”Am început să ne numărăm morții!”
Sursa foto: Facebook / Poliția Română
de Laura Dinu    |    09 Noi 2020   •   11:15

”Am început să ne numărăm morții...

Abia ce a fost condus pe ultimul drum colegul nostru de la Brașov, că un alt coleg, Cristian Zanfira din cadrul IPJ Gorj a fost răpus de Covid în această seară. În urma sa a rămas o sotie sfâșiată de durere și un copil de numai câțiva anișori.

Este dovada clară că polițiștii, prin natura misiunilor pe care le desfășoară, sunt printre cei mai expuși la infectarea cu SARS COV2.

Între timp, MAI evită să prezinte public motivul pentru care refuză testarea celor aflați în prima linie, în condițiile în care numărul celor infectați a depășit 5000 de cazuri din totalul de aproximativ 70.000 de cadre care sunt in stradă.

Mai mult decât atât, pe lângă gradul mare de expunere, polițiștii nici nu au fost luați în seamă pentru acordarea ”stimulentului de risc” alături de celelalte categorii nominalizate până în prezent, personalul din sănătate, din asistență socială sau cadrele didactice.

Domnule ministru Vela, câți polițiști trebuie să mai ucidă acest virus, ca să luați decizia testării?

Câte familii vor mai trebui să-și plângă morții pentru ca MAI să conștientizeze importanța testării polițiștilor?

Lipsa de reacție de care dați dovadă vă face autorul moral al fiecărei pierderi pe care o suferim din rândul cadrelor MAI.

Acum, mai mult ca oricând, domnule ministru, nu trebuie decât să arătați că sunteți responsabil și să dispuneți de îndată testarea polițiștilor care sunt zilnic în stradă. Asta trebuie să faceți!

Drum lin în ceruri, colegule!”, se arată într-un mesaj postat de Sindicatul Europol pe o rețea socială.

Și cei de la Corpul de Control al Polițiștilor au anunțat vestea tristă pe Facebook. 

”Încă un polițist răpus de COVID!

După ce la sfârșitul săptămânii trecute am aflat de decesul colegului nostru, de 34 de ani, de la Brașov, azi am aflat că un alt coleg, de 36 de ani, de la IPJ Gorj a fost răpus de COVID.

Suntem profund îndurerați de această veste. Colegul nostru Cristian Zanfira, Zane cum îi spuneau toți, era un om care își dorea să ajute pe toată lumea, un bun prieten și camarad. A plecat prea devreme, lăsând în urmă numai tristețe și durere. Nu îl vom uita și promitem că vom fi alături permanent de familia lui!

Sincere condoleanțe familiei îndurerate!
Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!
”, scriu cei de la Corpul de Control al Polițiștilor.

Ionuț Hanganu, un polițist de 34 de ani din Brașov a murit infectat cu coronavirus

Săptămâna trecută, Ionuț Hanganu, un polițist în vârstă de 34 de ani, din Brașov, șef al Biroului de Investigații Criminale din Poliția Transporturi Brașov, a murit după ce s-a infectat cu coronavirus, deși nu suferea de nicio altă boală.

Tânărul ofițer s-a stins din viață pe data de 5 noiembriei, în jurul orei 04.00, la Spitalul Județean de Urgență Brașov, acolo unde era internat, după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19.

Deși nu suferea de vreo altă boală, starea de sănătate a polițistului s-a degradat rapid, a fost intubat, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Brașov au confirmat moartea tânărului polițist infectat cu coronavirus.

"Inspectoratul de Poliţie Judeţean Braşov deplânge stingerea fulgerătoare din viaţă, la data de 05 noiembrie 2020, a colegului nostru, subcomisar de poliţie Ionuţ HANGANU, în vârstă de 34 ani, din cadrul Secţiei Regionale Poliţie Transporturi Braşov", se arată în informarea IPJ Braşov.

×
Subiecte în articol: politist mort coronavirus
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close