Antena 3 CNN Actualitate Un poliţist din Oradea a mobilizat o comunitate pentru a ajuta copiii nevoiaşi

Un poliţist din Oradea a mobilizat o comunitate pentru a ajuta copiii nevoiaşi

Un poliţist din Oradea a reuşit să mobilizeze sute de persoane să doneze alimente, jucării, haine şi mobilier unei familii cu patru copii, din comuna Cetariu. Cu donaţiile strânse agentul intenţionează să ajute şi alte familii nevoiaşe din judeţ.

Un poliţist din Oradea a mobilizat o comunitate pentru a ajuta copiii nevoiaşi
Sursa foto: ebihoreanul.ro
de Claudia Popovici    |    10 Dec 2020   •   22:45

Sebastian Drimbe este agent la secţia 3 de Poliţie Rurală din Biharia, judeţul Bihor. El a cunoscut familia în timp ce se afla la serviciu.

Unul din copii sunase la 112 pentru a sesiza că părinţii lui se ceartă, iar agentul a mers la faţa locului.

Ajuns acolo, el a fost marcat de felul în care a găsit cei patru copii  cu vârdste de 4,7,11 şi 14 ani. Neîngrijiţi şi trişti cei mici îşi duceau traiul într-o casă insalubră. Nu a stat mult pe gânduri şi i-a venit ideea de face o campanie umanitară pentru a-i ajuta.

"Am stat de vorbă cu cei doi părinţi, oarecum i-am certat, şi le-am transmis să facă curat în imobil şi curte. În speranţa că se vor ţine de angajamentul luat, eu îi voi ajuta cu ce pot, pentru ca acei copii să aibă un trai decent.

Ar avea nevoie de mobilă, lenjeriii de pat, haine, încălţăminte, jucării, alimente", a scris Sebastian pe contul său de Facebook.

Cu permisiunea părinţilor, poliţistul i-a luat pe cei patru copii la el acasă. Acolo cei mici au făcut o baie caldă, au mancat şi s-au uitat la televizor.

Anunţul său a mobilizat sute de oameni care şi-au dorit să ajute familia nevoiașă cu haine, alimente, jucării, mobilier şi bani care vor fi folosiţi pentru construirea unei băi.

"Vreau să vă rog să facem un bine împreună și sunt convins că fiecare găsim pe acasă o haină care nu mai este bună copilului nostru, o pereche de pantofi sau o jucărie. Las aici și câteva poze mai mult decât grăitoare despre situația copiilor și cine dorește să dea o mână de ajutor, poate să mă contacteze în privat. Vă mulțumesc din suflet și sper să reușim să le facem un Crăciun fericit acestor suflete nevinovate”, a spus agentul în postarea de pe Facebook.

Pentru că în continuare primeşte donaţii, Sebastian Drimbe s-a gândit că poate continua să ajute şi alte familii nevoiaşe din judeţ.

 "Aproape în fiecare zi primesc pachete din străinătate, iar unele nici nu pot fi folosite de această familie. De aceea m-am gândit ca restul donaţiilor să fie dăruite altor familii nevoiaşe", a explicat poliţistul, notează ebihoreanul.ro

Cu ajutorul colegilor săi poliţişti, acesta încearcă acum să găsească familii care necesită ajutor. La fel ca Moș Crăciun, așteaptă "scrisori” de la - sau despre - cei aflați în nevoie.

 

 

×
Subiecte în articol: Oradea Biharia politist
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close