Antena 3 CNN Actualitate Poliţistul care a ucis-o pe Raisa, judecat pentru o nouă infracţiune

Poliţistul care a ucis-o pe Raisa, judecat pentru o nouă infracţiune

Informaţii noi despre dosarul poliţistului care a accidentat-o mortal pe Raisa, fetiţa care traversa regulamentar pe o trecere de pietoni din Capitală. Potrivit certificatului emis de INML, colega Raisei, cu care se afla în momentul tragediei, are nevoie de 100 de zile de îngrijiri medicale în urma impactului. Este motivul pentru care, acum, polițistul va fi judecat și pentru vătamare corporală.

Poliţistul care a ucis-o pe Raisa, judecat pentru o nouă infracţiune
de Georgiana Adam    |    31 Mai 2022   •   13:56

Adrian Cuculis, avocatul familiei Raisei, a vorbit în exclusivitate la Antena 3, despre cele două infracţiuni de care este judecat agentul de poliție.

"Documentul medico-legal a fost ridicat de la Parchetul de pe Lângă Judecătoria Sectorului 1. Insitutul Naţional de Medicină Legală a constatat că sunt necesare 100 de zile de îngrijiri medicale pentru  ca Marina să revină la forma iniţială, din punct de vedere medical. Ei bine, lucrurile nu vor rămâne chiar aşa, pentru că dacă va fi necesară o reevaluare se va întâmpla şi lucrul acesta ceva mai târziu, însă, în momentul de faţă discutăm inclusiv despre săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală. Au existat emoţii pe tot parcursul acnhetei şi cât am aşteptat acest certificat medico-legal. Le-am comunicat şi celor din familia Marinei că este posibil, dacă acest certificat medico-legal să nu evidenţieze că faptul că are nevoie de mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale.

Din document reiese că viaţa i-a fost pusă în pericol şi nu am fi discutat despre o vătămare corporală şi poliţistul Popescu ar fi fost cercetat doar pentru acea ucidere din culpă. El este acum pasibil de a primi o pedeapsă şi vorbim de pedeapsa maximă, de 8 ani de zile, pentru că sunt două infracţiuni. Vorbim de infracţiunea de ucidere din culpă şi astăzi, odată cu acest document se adaugă şi infracţiunea de vătămare corporală. Probabil că săptămânile viitoare ar trebui să îl vedem pe Popescu trimis în judecată de către procurorul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Marina face recuperare pe toate planurile. Un asemenea accident nu poate fi uitat şi probabil o să se gândească toată viaţa ei la acest accident şi cum şi-a pierdut cea mai bună prietenă, dar recuperarea fizică este săptămânală. Importantă este şi recuperarea psihică, pentru că la ea o să dureze ceva timp până se va recupera definitiv", a declarat Adrian Cuculis, în exclusivitate la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Adrian Cuculis infractiune Raisa politist
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close