Antena 3 CNN Actualitate Un polițist a refuzat o șpagă de 12.000 de euro: ”Să fii polițist înseamnă demnitate și onoare”

Un polițist a refuzat o șpagă de 12.000 de euro: ”Să fii polițist înseamnă demnitate și onoare”

Agentul de poliție Horațiu Drăgan de la Brigada Autostrăzi și alți colegi ai săi au fost mituiți cu 12.000 de euro, dar niciunul dintre aceștia nu a vrut să accepte impresionanta sumă. Bărbatul de 30 de ani, care s-a alăturat în 2016 Brigăzii Autostrăzi, a povestit întregul episod.

Un polițist a refuzat o șpagă de 12.000 de euro: ”Să fii polițist înseamnă demnitate și onoare”
Sursa foto: orademedias.ro
de Adelina Miron    |    28 Iun 2021   •   00:31

”Ni s-a dat prin stație în consemn un autoturism, în care ar fi o persoană care a furat 100.000 de euro din Arad. Eu cu colegul eram pe tronsonul din județul Alba, alți doi colegi pe tronsonul din Deva. Ei au identificat mașina, au oprit-o, i-au întrebat pe șofer și pasager dacă are bani , a spus că nu. Cei doi au fost duși la secție, unde am mers și noi. Acolo, la percheziția corporală asupra pasagerului s-au găsit foarte mulți bani.

Înainte de controlul corporal, pasagerul a încercat să ne ofere bani. În mașină, unul din colegii din Hunedoara a reușit să îl înregistreze pe acesta în timp ce spunea că ne dă 12.000 de euro ca să nu spunem că l-am prins. Am anunțat șefii și am urmat pașii în astfel de situații”, a povestit Horațiu Drăgan, pentru Ora de Mediaș.

Polițistul a spus că ”demnitatea și onoarea” l-au împiedicat să accepte mita considerabilă. Respingerea șpăgii este o obișnuință în rândul colegilor lui Horațiu Drăgan, după cum a spus acesta.

”Este exclus așa ceva. Să fii polițist înseamnă demnitate și onoare, facem meseria aceasta și apărăm legea. Cum să accepți mită? Am colegi care au denunțat oferirea a 200 de lei, a 500 de lei. Vrem să ne facem meseria corect”, a mai afirmat polițistul pentru sursa citată anterior.



 

×
Subiecte în articol: politist spaga
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close