Antena 3 CNN Actualitate Ofițer de poliție delegat la Parchetul General, reținut pentru mită de un milion de euro

Ofițer de poliție delegat la Parchetul General, reținut pentru mită de un milion de euro

Un ofțiter de poliție a fost reținut de DNA pentru că ar fi cerut șpagă de peste un milion de euro. Polițistul judiciar ar fi trebuit să împartă șpaga cu alți doi procurori, spun anchetatorii.

Ofițer de poliție delegat la Parchetul General, reținut pentru mită de un milion de euro
Sursa foto: hepta
02 Mai 2020   •   09:10

Ofițerul ar fi pretins 1.100.000 de euro șpagă și ar fi trebuit ca banii să îi împartă cu procurorul de caz și cu procurorul șef de secție. El a lăsat să se înțeleagă că are influență asupra celor doi, astfel încât să facă actele procedurale într-un sens favorabil, în dosarul pe care îl instrumenta.

Vorbim de un ofițier de poliție judiciară, din cadrul IGP Române, ofițer delegat la Parchetul de pe lângă Curtea de Casație și Justiție, Parchetul General.

Intermediarul ar fi o persoană vizată în acest dosar.

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 1 mai 2020, a inculpatului FLEANCU MARIUS-AURELIAN, ofițer de poliție judiciară în cadrul I.G.P.R. – Direcția de Investigare a Criminalității Economice, pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada februarie – aprilie 2020, inculpatul Fleancu Marius-Aurelian, în calitate de ofițer poliție judiciară delegat să efectueze activități de urmărire penală într-un dosar la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (P.Î.C.C.J), ar fi pretins în mod repetat suma de 1.100.000 euro, pentru sine, pentru procurorul de caz și procurorul șef de secție. Banii ar fi fost pretinși prin intermediar, de la o persoană vizată în dosarul în care ofițerul fusese delegat să efectueze activități de urmărire penală, în schimbul promisiunii că:
- acesta ar face cercetări într-un anume sens, astfel încât probele strânse să conducă la desființarea concluziilor expertizei deja făcute în cauză și în cele din urmă la o soluție de clasare
- acesta ar interveni la procurorul de caz și la procurorul ierarhic superior, (asupra cărora a lăsat să se înțeleagă că ar avea influență) astfel încât să se dispună soluția clasării, iar eventualele plângeri față de clasare să fie respinse.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 2 mai 2020, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”, se arată într-un comunicat al instituției.

×
Subiecte în articol: Politie spaga
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close