Antena 3 Actualitate Poliţist din Ialomița, șpagă de peste 10.000 de lei pentru 54 de înmatriculări

Poliţist din Ialomița, șpagă de peste 10.000 de lei pentru 54 de înmatriculări

24 Apr 2020   •   10:20
Poliţist din Ialomița, șpagă de peste 10.000 de lei pentru 54 de înmatriculări
Sursa foto: Hepta

Un polițist de la Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Ialomița a primit peste 10.000 de lei mită pentru a efectua în regim de urgență și fără programare 54 de înmatriculări de autovehicule. Ofițerul a recunoscut acuzațiile în fața procurorilor.

Potrivit unui comunicat al DNA, polițistul ar fi primit 10.200 de lei mită de la o persoană în perioada 15 septembrie-12 octombrie 2017 pentru a efectua în regim de urgență și fără programare 54 de înmatriculări de autovehicule. Este vorba de 48 de înmatriculări definitive pentru care a primit câte 200 de lei și 6 înmatriculări provizorii pentru care a primit câte 100 de lei.

Procurorii au dispus instituirea sechestrului asupra sumei de 10.200 lei dobândită de inculpat în urma comiterii infracțiunii și care a fost depusă de acesta la bancă. Polițistul a recunoscut acuzațiile aduse.

„În prezența avocatului, inculpatul a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina lui, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an, de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a alege și de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii”, se arată în comunicatul DNA.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă în folosul comunității pe o perioadă de 90 zile, în cadrul Direcției de Administrare a Domeniului Public sau în cadrul unităților de învățământ din Slobozia.

Dosarul de urmărire penală și acordul de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate la Tribunalul Ialomița, au mai transmis procurorii.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close