Antena 3 CNN Actualitate Poliţist din Ialomița, șpagă de peste 10.000 de lei pentru 54 de înmatriculări

Poliţist din Ialomița, șpagă de peste 10.000 de lei pentru 54 de înmatriculări

Un polițist de la Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Ialomița a primit peste 10.000 de lei mită pentru a efectua în regim de urgență și fără programare 54 de înmatriculări de autovehicule. Ofițerul a recunoscut acuzațiile în fața procurorilor.

Poliţist din Ialomița, șpagă de peste 10.000 de lei pentru 54 de înmatriculări
Sursa foto: Hepta
24 Apr 2020   •   10:20

Potrivit unui comunicat al DNA, polițistul ar fi primit 10.200 de lei mită de la o persoană în perioada 15 septembrie-12 octombrie 2017 pentru a efectua în regim de urgență și fără programare 54 de înmatriculări de autovehicule. Este vorba de 48 de înmatriculări definitive pentru care a primit câte 200 de lei și 6 înmatriculări provizorii pentru care a primit câte 100 de lei.

Procurorii au dispus instituirea sechestrului asupra sumei de 10.200 lei dobândită de inculpat în urma comiterii infracțiunii și care a fost depusă de acesta la bancă. Polițistul a recunoscut acuzațiile aduse.

„În prezența avocatului, inculpatul a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina lui, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an, de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a alege și de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii”, se arată în comunicatul DNA.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă în folosul comunității pe o perioadă de 90 zile, în cadrul Direcției de Administrare a Domeniului Public sau în cadrul unităților de învățământ din Slobozia.

Dosarul de urmărire penală și acordul de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate la Tribunalul Ialomița, au mai transmis procurorii.

×
Subiecte în articol: politist spaga
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close