Antena 3 CNN Actualitate Un polițist din București este urmărit penal pentru că încasa lunar „taxă de protecție”

Un polițist din București este urmărit penal pentru că încasa lunar „taxă de protecție”

Un polițist din București este urmărit penal pentru că încasa lunar „taxă de protecție”
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    25 Ian 2017   •   13:51

Un ofiţer de poliţie din cadrul DGPMB - Secţia 22 este urmărit penal de procurorii DNA pentru luare de mită în formă continuată, el fiind plasat sub control judiciar cu interdicţia exercitării profesiei.

Potrivit unui comunicat emis, miercuri, de DNA, în perioada iunie 2015 - ianuarie 2017, Daniel-Nicuşor Istratie, care avea atribuţii pe linia Sistemelor de Pază, a pretins şi primit de la reprezentantul unei firme de pază, martor în cauză, suma totală de 5.900 lei reprezentând „taxă de protecţie”, corespunzătoare sumei de 300 lei pe lună, exceptând luna august 2015, când a primit 200 lei.

Procurorii spun că banii au fost pretinşi de ofiţerul de poliţie pentru a proteja firma de pază în sensul neaplicării de sancţiuni contravenţionale în raport cu neregulile constatate, lucru care s-a şi întâmplat.

„La data de 19 ianuarie 2017, ca urmare a înţelegerii anterioare, inculpatul Istratie Daniel-Nicuşor a primit de la martor suma de 1.200 lei reprezentând „taxa de protecţie” aferentă perioadei lunilor octombrie 2016 - ianuarie 2017, inclusiv, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, arată DNA.

Inculpatul este urmărit penal sub control judiciar, având, printre altele, interdicţia de a-şi exercita profesia de poliţist, de a deţine, folosi şi purta arme şi interdicţia de a părăsi ţara fără încuviinţarea prealabilă a procurorului.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close