Antena 3 CNN Actualitate Un poliţist din Vrancea a furat şi distrus sistemele GPS de pe maşinile de Poliţie ca să nu mai fie urmărit de şefi

Un poliţist din Vrancea a furat şi distrus sistemele GPS de pe maşinile de Poliţie ca să nu mai fie urmărit de şefi

Anchetă de proporţii în Poliţia Română. Un poliţist din Vrancea este cercetat penal după ce a furat şi distrus sistemele GPS de pe autospeciale. Explicaţia: ca să nu mai fie urmărit de şefii lui.

de Carmina Pricopie    |    19 Ian 2024   •   13:02

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, agentul a fost dat pe mâna procurorilor chiar de către şefii lui, care au constatat că sistemele de monitorizare GPS, montate pe mai multe maşini de poliţie, erau ori distruse ori nu mai erau.

Agentul este angajat la ordine publică la Poliţia Municipiului Focşani. Acum este anchetat de procurorii DIICOT pentru furt, distrugere şi alterarea integrităţii datelor informatice.

Mai mult, poliţistul nu este la prima abatere de acest gen.

"La data de 15 ianuarie a.c., s-a constatat lipsa a trei sisteme GPS montate pe autospeciale aparținând IPJ Vrancea, sisteme care sunt operaționale din luna noiembrie 2023.

Imediat, a fost solicitată intervenția firmei care asigură mentenanța, existând bănuiala că s-ar fi intervenit la sistemele montate. 

Astfel, trei dispozitive GPS nu au mai fost identificate fizic pe autospeciale, asupra unuia existând bănuiala că s-ar fi intervenit neautorizat.

Din primele verificări efectuate, rezultă faptul că întreruperea comunicațiilor ar fi fost efectuată pe timpul executării serviciilor de către același agent de poliție.

În acest caz, a fost sesizată unitatea de parchet competentă, D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Vrancea, fiind dispusă cercetarea disciplinară a polițistului prin structura specializată, respectiv Compartimentul Control Intern. De asemenea, Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea se delimitează ferm de orice activitate care nu este în concordanță cu legea.

Indiferent de calitatea persoanei care încalcă prevederile legale, se vor lua toate măsurile prevăzute de lege.

Susținem toate activitățile specifice procedurilor penale și avem ca deziderat funcționarea sistemului doar cu polițiști integri și profesioniști!", se arată într-un comunicat al IPJ Vrancea.

×
Subiecte în articol: IPJ Vrancea Poliția Română GPS
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close