Antena 3 CNN Actualitate Polițiștii cer demisia Guvernului: ”Acest Guvern trebuie demis sau să își dea demisia! Este singura noastră variantă!”

Polițiștii cer demisia Guvernului: ”Acest Guvern trebuie demis sau să își dea demisia! Este singura noastră variantă!”

Sindicaliştii din Poliţie cer demisia Guvernului. După săptămâni în şir de proteste, agenţii sunt revoltaţi că executivul nu apleacă deloc urechea la revendicările lor.

Polițiștii cer demisia Guvernului: ”Acest Guvern trebuie demis sau să își dea demisia! Este singura noastră variantă!”
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    30 Mar 2021   •   13:33

”În urma protestelor noastre, în ultimele 3 luni de zile, nici până acum nu am reușit să vorbim cu prim-ministrul României, domnul Cîțu. Este inacceptabil ca o federație care reprezintă 40.000 de polițiști, nici până în prezent să nu discute cu prim-ministrul României, după atâtea zile în care am protestat. Din păcate, domnul prim-ministrul nu se apleacă asupra solicitărilor noastre, solicitări care, în general, sunt de ordin economic, dar și de ordin profesional. 

Vom continua protestele pentru că acest guvern trebuie să fie demis sau să își dea demisia. Este singura noastră variantă”, a declarat Mihai Zlat, vicepreşedintele Sindicatului Polițiștilor.

”Vorbim despre un deficit de personal foarte mare”

Ne așteptăm ca acesta să respecte legea salarizării, așa cum a fost votată de partidul de guvernământ, inclusiv de cei care sunt acum în coaliție, lege votată în 2017. O altă așteptare este să se indexeze pensiile polițiștilor cu rata inflației, dar și să se reașeze anumite inechități salariale pe aplicarea legii salarizării. De asemenea, o altă revendicare a noastră este cea referitoare la dotarea și logistica polițiștilor și a mijloacelor noastre de intervenție, fără de care nu putem să ne desfășurăm misiunile în slujba cetățeanului, în slujba statului, dar și pentru protecția cetățenilor. 

Apoi, vorbim despre un deficit de personal foarte mare. Avem un deficit de 40-50% în zonele operative. Deficitul, per total, este de 20%, dar deficitul în zonele operative este de 50%. Sunt principalele noastre revendicări. 

Din păcate, ministrul de Interne ne-a spus că ăsta este bugetul pe care l-a stabilit domnul prim-ministrul și nu poate să facă nimic cu un astfel de buget. Și asta este realitatea”, a mai spus Zlat. 

×
Subiecte în articol: politisti demisie guvern
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close