Antena 3 CNN Actualitate Zece polițiști de la Înmatriculări Timiș, reținuți pentru corupție. Câștigau sume fabuloase

Zece polițiști de la Înmatriculări Timiș, reținuți pentru corupție. Câștigau sume fabuloase

Zece polițiști de la serviciul Înmatriculări Timiș au fost ridicați în urmă cu scurt timp de polițiștii anticorupție.

Zece polițiști de la Înmatriculări Timiș, reținuți pentru corupție. Câștigau sume fabuloase
Sursa foto: agerpres
de Georgiana Adam    |    14 Iun 2021   •   09:50

Anchetatorii au descins în această dimineață la sediul Serviciului Înmatriculări, după o investigație de proporții care s-a desfășurat pe o perioadă de 4 luni. 

Din primele informații, se pare că, în cele 4 luni, anchetatorii ar fi descoperit aproximativ 400 de fapte de corupție, în urma cărora a rezultat un prejudiciu de 100.000 de lei.

”În urmă cu foarte puțin timp, polițiștii Serviciului Județean Anticorupție Timiș au descins la sediul Serviciului Înmatriculări. 

Ancheta a început cu aproximativ patru luni în urmă și totul a pornit de la informațiile obținute de cei de la DGA, potrivit cărora angajații de la Înmatriculări ar primi șpăgi pentru a urgenta eliberarea unor documente. 

Era metoda clasică. Banii erau lăsați între documente, iar cei implicați știau exact despre ce este vorba. S-a stabilit că un polițist ajungea să câștige până la 200 de euro pe zi când lucra și primea astfel de șpăgi. 

Trebuie să vă mai spun că anchetatorii au recurs la o manevră pentru a-i captura pe cei 10 agenți. Toți cei 10 au fost convocați în această dimineață la sediul Serviciului Înmatriculări pe  motiv că ar urma să participe la un seminar de prevenire pe teme de corupție. De fapt, ei au fost înconjurați de cei de la DGA, ridicați și duși la audieri la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, unde sunt, în acest moment, urmând ca procurorul de caz să decidă dacă va hotărî reținerea lor și dacă îi va prezenta cu propunerea de arestare preventivă instanței”, a declarat Dragoș Boța, jurnalist Press Alert, pentru Antena 3.

×
Subiecte în articol: Timis
Parteneri
Xi Jinping, primit la Paris de Macron și Ursula von der Leyen
x close