Antena 3 CNN Actualitate Poliţiştii care au oprit circulaţia în timpul aterizării elicopterului american și plutonierul care a ajutat la stingerea incendiului de la Petromidia, premiaţi de MAI

Poliţiştii care au oprit circulaţia în timpul aterizării elicopterului american și plutonierul care a ajutat la stingerea incendiului de la Petromidia, premiaţi de MAI

Cei doi polițiști de la Rutieră care au reuşit să oprească la timp traficul rutier din Capitală, comisarul Beinur Cojocariu și agentul principal Ion Adrian, în timpul aterizării forţate a unui elicopter militar american, dar şi plutonierul care a ajutat la stingerea incendiului de la Petromidia, au primit Emblema de Onoare a MAI cu ocazia Zilei Ministerului Afacerilor Interne, care a fost sărbătorită astăzi.

Poliţiştii care au oprit circulaţia în timpul aterizării elicopterului american și plutonierul care a ajutat la stingerea incendiului de la Petromidia, premiaţi de MAI
Sursa foto: Facebook/Ministerul Afacerilor Interne
de Adelina Miron    |    19 Iul 2021   •   13:24

Plutonierul adjutant şef Mihai Dănilă de la IGSU, care a coordonat acţiunea de intervenţie pentru stingerea incendiului din 2 iulie de la platforma rafinăriei Petromidia, a rămas la comandă la locul evenimentului până a doua zi şi a urmărit permanent fluctuaţiile de temperatură şi emisiile de gaze pentru a se asigura că nu mai este niciun pericol pentru populaţie.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, i-a mai premiat luni pe:

Agent-şef adjunct de poliţie Dragoş Ionuţ Creţu de la Poliţia Municipiului Sebeş - Secţia 7 Poliţie Rurală Sebeş şi agent-şef adjunct Cosmin Horea Pop de la Biroul Rutier, care au reuşit să reţină şi să găsească un bărbat extrem de periculos, care se ascundea în pădure, în apropierea localităţii Răhău, după ce ucisese un bărbat şi înjunghiase o femeie.

Subcomisar de poliţie Cristian Pavelescu şi agent principal Constantin Vătăjelu - au fost implicaţi în operaţinea de salvare a unui copil al cărui tată ameninţa că aruncă în aer apartamentul din Piatra Neamţ în care se aflau. Datorită modului în care au intervenit poliţiştii, sprijiniţi de colegii lor, copilul a fost salvat, iar tatăl său a fost reţinut.

Agent-şef de poliţie Antal Mihaly Simon - a intervenit pentru salvarea unui bărbat dintr-un apartament în care izbucnise un incendiu. Victima apoi a fost extrasă pe fereastra locuinţei de către poliţist, în stare de agitaţie psiho-motorie şi prezentând dificultăţi de respiraţie specifice intoxicaţiei cu fum.

Comisar de poliţie Dan Burzo de la Poliţia de Frontieră - Serviciul Teritorial Satu Mare - a destructurat două reţele de trafic de migranţi care acţionau pe zona de nord-vest a României. Totodată, a participat în calitate de organ de constatare în documentarea a 20 de dosare penale pe linia trecerii frauduloase a frontierei de stat de către persoane de origine afro-asiatică, fiind cercetate un număr de 103 persoane. Pe linia contrabandei cu produse accizabile ofiţerul a coordonat activitatea de cercetare penală în 20 dosare penale.

Comisar de poliţie Vlad Dragu de la Poliţia de Frontieră pe linia migraţiei ilegale - ofiţerul a depistat opt reţele infracţionale formate din cetăţeni români cu domiciliul în Bucureşti, Ialomiţa, Arad, Bacău, Hunedoara şi Timiş, care transportau migranţi ilegali. Totodată, ca urmare a analizei de risc, a depistat în PTF Vărşand un automarfar care transporta 700 de colete cu produse contrafăcute.

Căpitan Tudor Deleanu (Inspectoratul General al Jandarmeriei Române - IGJR) - de-a lungul carierei, a condus mai multe acţiuni de salvare pe traseele marcate sau nemarcate din Masivul Piatra Craiului. Una dintre cele mai recente s-a desfăşurat pe timp de noapte în zone ale crestei foarte expuse. Prin folosirea tehnicilor specifice de alpinism, trei turişti au fost evacuaţi la baza masivului. Aceştia nu şi-au mai putut continua deplasarea din cauza terenului foarte accidentat şi a epuizării fizice.

Sergent major Leonid Ionuţ Carabă (IGJR) - în luna ianuarie, a acţionat prompt împreună cu un agent de poliţie pentru stingerea incendiului care se manifesta la o locuinţă din oraşul Panciu, judeţul Vrancea. Subofiţerul a avut o contribuţie decisivă la salvarea a trei copii cu vârsta de 4, 7, respectiv 9 ani aflaţi în imobilul respectiv.

Inspector de poliţie Mădălina Bereş de la Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti - a fost desemnată portdrapelul României la festivitatea de deschidere la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, fiind una dintre cele mai titrate sportive din lotul olimpic de la Tokyo 2020. Cele mai bune performanţe din carieră: medalie de bronz la la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro - 2016 la proba 8+1 rame; campioană mondială în 2017 la proba 8+1 rame; de şase ori campioană europeană: de patru ori cu barca de 8+1 şi de două ori la dublu rame.

 

 

×
Subiecte în articol: politisti elicopter incendiu Petromidia
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close