Antena 3 CNN Actualitate Polițiștii care îl păzeau pe deținutul care a fugit de la Spitalul Bagdasar erau la toaletă când acesta a evadat

Polițiștii care îl păzeau pe deținutul care a fugit de la Spitalul Bagdasar erau la toaletă când acesta a evadat

La penitenciarul Rahova este în desfășurare o anchetă după ce un deținut condamnat la 23 de ani de închisoare a fugit din spitalul Bagdasar-Arseni din București, unde era internat, pentru a afla ce făceau cei doi agenți ai poliției penitenciare care trebuiau să îl păzească.

Polițiștii care îl păzeau pe deținutul care a fugit de la Spitalul Bagdasar erau la toaletă când acesta a evadat
Sursa foto: Antena 3
de Ana-Maria Bujor    |    11 Mai 2022   •   11:51

Potrivit unor surse judiciare, cei doi agenți erau la toaletă în momentul în care deținutul a ieșit pe poarta spitalului, îmbrăcat într-un halat de medic și cu mască chirurgicală pe față.

Deținutul Adrian Constantin Dincă, condamnat definitiv la 23 de ani și 10 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, clasat în regim maximă siguranță, a evadat marți din Spitalul „Bagdasar Arseni” din București, unde se afla internat pentru investigații medicale.

La momentul evadării, deținutul era îmbrăcat cu pantaloni scurți de culoare bleumarin, tricou bleumarin, halat alb și mască chirurgicală și purta adidași de culoare neagră cu talpă albă.

„În vederea capturării deţinutului au fost dispuse măsuri specifice, respectiv: sesizarea Secției 15 și 26 Poliție, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi Secția Urmăriri din cadrul Direcției Generale a Municipiului București, cooperarea cu Inspectoratul General al Poliției Române, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră. De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei verificări interne, care să stabilească circumstanțele procedurii evenimentului”, a declarat inspectorul de poliție penitenciară Raluca Gheorghe, purtător de cuvânt la Penitenciarul București-Rahova.

Părăsirea de sub escortă fără autorizare este asimilată evadării și se pedepsește cu închisoare de la șase luni la trei ani.

×
Subiecte în articol: detinut fugit spital
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close