Antena 3 CNN Actualitate Poliţiştii polonezi, apel către români pentru rezolvarea unei crime din 1993

Poliţiştii polonezi, apel către români pentru rezolvarea unei crime din 1993

În 1993, autoritățile din Polonia găseau trupul unui bărbat ucis, înfășurat în folie de plastic, având mâinile și picioarele legate. Acesta purta o cămașă cu inscripție în limba română, dar în lipsă de probe care să ajute la identificarea victimei, cazul a fost închis, fără să se afle identitatea bărbatului. Acum, cu ajutorul tehnologiei moderne, Poliția din Polonia a reconstituit chipul bărbatului și încearcă să-i afle identitatea.

Poliţiştii polonezi, apel către români pentru rezolvarea unei crime din 1993
Sursa foto: zaginieniprzedlaty.com
de Mia Lungu    |    Carmina Pricopie    |    06 Dec 2020   •   14:15

Polițiștii de la Arhiva X, din Silezia Inferioară, au publicat un portret al unui om care a fost ucis în 1993. Corpul său înfășurat în folie transparentă a fost găsit într-o pădure de lângă Drołtowice, lângă Syców. Acum, după recrearea aspectului bărbatului, polițiștii cer ajutor pentru identificarea acestuia.

Informații despre cadavrele găsite în pădure, lângă ruta Międzybórz-Oleśnica, lângă orașul Drołtowice, au fost primite de polițiști din Syców la 15 martie 1993.

Brațele și picioarele bărbatului erau legate. Identitatea victimei nu a fost stabilită nici până acum. Cu toate acestea, datorită utilizării de noi instrumente, polițiștii au reușit să recreeze un portret al omului ucis.

Materialele colectate la acel moment indică faptul că victima poate fi un bărbat din fostul bloc comunist. În plus, constatările făcute la acea vreme arată bărbatul fusese văzut ultimele dăți în viață în piețe din orașele Oleśnica și Bierutów împreună cu mai multe persoane despre care se crede că erau din Estul Europei, notează presa din Polonia.

Bărbatul ucis purta cămașă în carouri alb-albastre, cu inscripția "Tîrnava Sighișoara România”

Victima mai purta un tricou cu mânecă lungă, avea pantofi sport mărimea 47, un ceas "Zaritrov Swiss Mode", o verighetă, și un colier cu o cruce cu Iisus Hristos.

Datorită inscripției de pe cămașă, autoritățile din Polonia iau în considerare scenariul conform căruia bărbatul ar fi de origine română și cer acum ajutorul pentru a-l identifica pe tânăr, sperând să ajungă astfel să găsească și indicii pentru prinderea criminalului. 

Acesta avea în jur de 25 de ani, 191 cm înălțime, constituție medie, față ovală, mai mulți dinți lipsă și urechi ușor proeminente. 

Ofițerii de poliție din Arhivele X de la sediul provincial al poliției din Wrocław roagă toate persoanele care au informații despre bărbatul din imagine să le contacteze telefonic la 71-340-42-62 sau 604-606-727 sau prin e-mail la adresa [email protected].

×
Subiecte în articol: Polonia crima
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close