Antena 3 CNN Actualitate Protest: Poliţiştii ameninţă că nu mai dau amenzi şi nu mai răspund la solicitările 112, nemulţumiţi de îngheţarea salariilor

Protest: Poliţiştii ameninţă că nu mai dau amenzi şi nu mai răspund la solicitările 112, nemulţumiţi de îngheţarea salariilor

Poliţiştii pregătesc proteste de amploare, după ce guvernul a îngheţat salariile. 

Protest: Poliţiştii ameninţă că nu mai dau amenzi şi nu mai răspund la solicitările 112, nemulţumiţi de îngheţarea salariilor
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    06 Ian 2021   •   13:45

De luni, agenţii spun că nu vor mai da amenzi, iar începând din 18 ianuarie nu vor mai verifica respectarea carantinei şi izolării. 

Dacă Guvernul nu se va arăta flexibil, sindicatele din Poliţie ameninţă chiar să nu mai răspundă solicitărilor prin 112.  

"Am vrea ca MAI să aibă solicitudine şi dialog la soluţiile pentru îngheţarea salariilor, dacă nu, de luni vom avea calendar de proteste în trei etape, mergând chiar la suspendarea activităţii și la intervenţia doar în cazurile de urgenţă 112, ca la protestele magistraţilor (...)

Sunt restanţe salariale prevăzute de lege care nu au fost plătite, invocând lipsa de bani, dar ele pot fi date și pot compensa îngheţarea care duce la inechităţi în sistem", a declarat Cosmin Andreica, liderul Sindicatului Europol.

Calendarul protestelor poliţiştilor

11 ianuarie

- Poliţiştii nu vor mai da amenzi şi vor aplica doar sancţiunea avertismentului scris sau verbal
- Poliţiştii vor protesta prin exces de zel

18 ianuarie

- Poliţiştii nu vor mai comunica deciziile de carantinare / izolare, nu vor mai face procesele-verbale de comunicare a documentelor emise de DSP şi nu vor mai verifica persoanele carantinate / izolate la domiciliu
- Poliţiştii vor refuza să facă orele suplimentare şi vor cere să nu mai fie solicitaţi în afara orelor de program
- Poliţiştii vor refuza asigurarea permanenţei la domiciliu, în afara orelor de program

25 ianuarie

- Poliţiştii vor asigura doar urgenţele
- Protest în faţa Ministerului de Interne

Sursa: Sindicatul Europol

Poliţiştii au protestat şi în ultima zi din an

Poliţiştii au ieşti în stradă şi joi, în ultima zi a anului 2020, fiind revoltaţi de decizia luată de Executiv, de a îngheţa salariile bugetarilor pentru anul viitor.

Sindicaliştii au anunţat de atunci că dacă nu vor ajunge la o înţelegere cu cei din Executiv, oamenii legii vor fi extrem de indulgenţi când va veni vorba de amenzi şi vor interveni la apelurile primite la 112 în timpul maxim de intervenţie.

Executivul intenționează să îngheţe în 2021 o serie întreagă de alte venituri, precum indemnizația de hrană, sporuri, prime, salariile profesorilor, pensii de serviciu, voucherele de vacanţă. De asemenea, salariile profesorilor care urmau să fie majorate ar urma să crească tocmai din decembrie 2021.

×
Subiecte în articol: protest politisti amenzi
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close