Antena 3 CNN Actualitate Polițiștii au ieșit din nou în stradă! Ce nemulțumiri au oamenii legii

Polițiștii au ieșit din nou în stradă! Ce nemulțumiri au oamenii legii

Protestele poliţiştilor continuă. Peste 100 de poliţişti vor picheta astăzi împotriva măsurilor luate de Guvern.

Polițiștii au ieșit din nou în stradă! Ce nemulțumiri au oamenii legii
Sursa foto: SNPR DECUS/Facebook
de Andrei Grigore    |    12 Mar 2021   •   12:05

Aproximativ 100 de polițiști protestează vineri în fața sediului M.A.I, iar începând cu ora 12:30 vor merge în faţa Guvernului pentru a-şi striga nemulțumirile. 

''Organizaţiile sindicale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (DECUS, SIDEPOL, ROPOL, MERIDIAN, UNIPOL, SPD), continuă acţiunile de protest cu privire la nemulţumirile referitor la măsurile de îngheţare stabilite de actualul Guvern.

Bogdan Bănică, lider sindical DECUS, a vorbit în exclusivitate la Antena 3 despre revendicările colegilor săi.

Bogdan Bănică, lider sindical DECUS:  ''Nu dorim o mărire a salarizării''

''În primul rând suntem extrem de revoltaţi şi indignaţi de faptul că ministrul Cîţu induce în eroare întreaga opinie publică, inducând ideea că poliţiştii vor salarii mărite, ceea ce este fals, fals, fals.

Nu dorim drepturi suplimentare în ceea ce priveşte salarizarea, ci doar solicităm să se respecte prevederile legii 153 pe 2017. Suntem categoria bugetară cea mai defavorizată, iar ministrul Cîţu nu a reuşit decât să aducă o vrajbă între categoriile sociale, să ne învrăjbească pe unii împotriva celorlalţi, pe principiul divide et impera. Este mult mai uşor să conducă o ţară întreagă fiind dezbinaţi, iar acesta este rezultatul ''muncii'' al ministrului Cîţu.

În jurul orei 12:30 ne vom deplasa la Guvern. Noi am înaintat adresat şi către Minsterul Afacerilor Interne şi către Guvernul României prin care solicităm să fim chemaţi la negoicieri. Este primul Guvern care nu ne bagă în seamă de două luni. Pur şi simplu refuză să asculte adevăratele probleme cu care se confruntă Poliţia Română'', a spus Bogdan Bănică, lider sindical DECUS.

Ce nemulţumiri au reprezentanţii Sindicatului Naţional al Poliţistilor din România "Decus"

''Principalele revendicări şi nemulţumiri sunt reprezentate de măsurile luate de către Guvernul României, în ultima perioadă, prin: înghetarea sporurilor si salariilor bugetarilor, eliminarea decontării serviciilor turistice, neindexarea pensiilor de serviciu pentru militari, conform ultimelor ordonanțelor de urgență emise în acest sens'', au scris aceştia pe pagina lor de Facebook.

#PROTEST ? Aşa cum am stabilit prin protocolul de colaborare din data de 09.01.2021, cu organizaţiile sindicale...

Posted by SNPR DECUS on Tuesday, 9 March 2021

×
Subiecte în articol: protest politisti nemultumiri
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close