Antena 3 CNN Actualitate Polițiștii, protest extrem. Refuză să mai verifice persoanele carantinate

Polițiștii, protest extrem. Refuză să mai verifice persoanele carantinate

Protest extrem al polițiștilor împotriva revendicărilor pe care guvernanții refuză să le ia în seamă. Aceștia refuză să mai verifice persoanele carantinate.

Polițiștii, protest extrem. Refuză să mai verifice persoanele carantinate
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    24 Dec 2021   •   14:01

”Avem o situație inedită la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, având în vedere că noi am sesizat faptul că aceste verificări cu privire la persoanele asupra cărora s-a dispus măsura carantinării nu se regăsesc ca și atribut în sarcina Poliției Române și în sarcina polițiștilor, tot mai mulți polițiști au refuzat să  mai îndeplinească astfel de atribuții în aceste condiții și în cursul zilei de ieri a avut loc o întâlnire la nivelul conducerii Ministerului Afacerilor Interne prin care au încercat să suplinească acest refuz al polițiștilor prin includerea pompierilor, jandarmilor și a altor categorii militare în această activitate”, a povestit Cosmin Andreica, lider EUROPOL, la Antena 3. 

”Pompierii vor ajunge să fie umiliți de orice carantinat care cunoaște legea”

”Cei care ocupă funcții politice în MAI, secretarii de stat Despescu și Arafat și-au activat "slugile" și le-au "asmuțit" împotriva populației.

După ce au văzut că polițiștii și-au studiat atent fișa postului și au constatat că nu au atribuții pe linia verificării persoanelor față de care s-a luat măsură carantinării/izolării, s-a instalat panica în MAI.

Rezolvarea însă a venit repede. Cei doi secretari de stat le-au impus, în mod ilegal, pompierilor să desfășoare activitățile de verificare a persoanelor carantinate.

Singura problemă, una "mică" de altfel, este că pompierii nici măcar nu au dreptul, conform legii. Cu alte cuvinte, pompierii vor ajunge să fie umiliți de orice carantinat care cunoaște legea și știe că doar în fața polițiștilor și jandarmilor are obligația de a se legitima.

Mai jos aveți dovada halucinantei decizii a celor din conducerea MAI, pentru care cuvântul "lege" nu mai reprezintă absolut nimic. Cu toate acestea, orice militar, fie el și pompier, pe lângă faptul că a depus un Jurământ să respecte Legea, are obligația de a refuza ordinele vădit ilegale!”, au postat ieri cei de la EUROPOL pe o rețea socială. 

Cei care ocupă funcții politice în MAI, secretarii de stat Despescu și Arafat și-au activat "slugile" și le-au "asmuțit"...

Publicată de Sindicatul Europol pe Joi, 23 decembrie 2021

”Pe noi nu ne interesează modul în care conducerea Ministerului înțelege să își exercite mandatul, dar atâta vreme cât pompierii nu au astfel de atribuții de a legitima persoane, ne vom afla în situația ridicolă în care doi pompieri în fața unei uși a unei persoane carantinate vor ajunge să sune la 112 pentru că persoana refuză să se legitimeze în fața lor. 

Practic obligația de a se legitima există doar în fața polițiștilor, jandarmilor și a polițiștilor locali”, a mai spus Cosmin Andreică la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: carantină pompieri Europol
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close