Antena 3 CNN Actualitate Poliţiştii au reţinut aproape 1000 de permise de conducere în 24 de ore, în raziile organizate în toată ţara

Poliţiştii au reţinut aproape 1000 de permise de conducere în 24 de ore, în raziile organizate în toată ţara

Polițiștii au reținut 996 de permise de conducere, în numai 24 de ore, dintre care 144 pentru consum de alcool și 20 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.

de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Feb 2024   •   12:46

"În cursul zilei de ieri (sâmbătă - n.r.), structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 4.172 de evenimente, 2.666 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.506 fiind situații de urgență. La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 820 de posibile infracțiuni, aproximativ 27% dintre acestea fiind sesizări din oficiu. Totodată, echipajele de ordine publică au prins în flagrant 224 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 221 de fapte penale”, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Polliţiştii au organizat razii şi în Bucureşti, ocazii cu care au reuşit să depisteze mai mulţi şoferi care conduceau în timp ce se aflau sub influenţa unor substanţe interzise. Astfel, un şofer a fost prins drogat la volan cu o substanţă extrem de periculoasă. Bărbatul s-a ales cu dosar penal, după o razie de amploare în Bucureşti. De altfel, nu a fost singurul conducător auto care a consumat substanţe interzise. În ciuda acţiunilor făcute de poliţiştii rutieri în ultima perioadă, specialiştii de la INML s-au plâns că aparatele de testare pe care le folosesc sunt vechi de aproape 20 de ani şi nu pot detecta toate substanţele de pe piaţă.

Totodată, reprezentanţii MAI au anunţat că au fost depistate 25 de persoane urmărite național sau internațional, iar pentru 63 de persoane au fost dispuse măsuri preventive.

"În urma acțiunilor desfășurate pe linie rutieră, polițiștii au reținut 996 de permise de conducere, dintre care 144 pentru consum de alcool și 20 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise. Totodată, pentru deficiențele constatate, au fost retrase 429 de certificate de înmatriculare. Tot ieri (sâmbătă-n.r.), polițiștii și jandarmii au constatat 13.393 de contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de aproximativ 5,5 milioane de lei. La rândul lor, pompierii au efectuat 53 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 14 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 233 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 602.000 de lei", se menționează în comunicat.

Dintre misiunile pompierilor, 1.267 au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 117 pentru stingerea de incendii și opt pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate patru persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 6 misiuni aero-medicale, fiind astfel salvate tot atâtea persoane.

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close