Antena 3 CNN Actualitate Poliţiştii români, alertaţi de Interpol Washington că un elev de 17 ani vrea să se sinucidă!

Poliţiştii români, alertaţi de Interpol Washington că un elev de 17 ani vrea să se sinucidă!

O întâmplare incredibilă a avut loc în Aiud, judeţul Alba, unde poliţiştii au fost sesizaţi de Interpol Washington că un tânăr de 17 ani vrea să se sinucidă. Agenţii din România au descins la adresa indicată de poliţiştii americani unde l-au găsit pe elev, înainte să comită vreun gest necugetat.

Poliţiştii români, alertaţi de Interpol Washington că un elev de 17 ani vrea să se sinucidă!
de Cristi Popovici    |    12 Oct 2020   •   17:36

Incidentul a avut loc pe 11 septembrie. Poliţiştii din Alba au fost alertaţi prin Centrul de Cooperare Polițienească – Biroul Interpol, că poliţiştii americani de la INTERPOL Washington au înregistrat o tentativă de suicid în municipiul Aiud.

Cum a fost posibil ca o informaţie pe care poliţiştii români să nu o ştie să ajungă totuşi la mii de kilometri depărtare? Simplu. Elevul de 17 ani intrase, de acasă, pe o pagină de internet dedicată celor care au nevoie de consiliere psihologică.

Băiatul ar fi povestit într-un comentariu că are gânduri negre, iar, mai departe, informaţia a ajuns la autorităţile din Washington, care au un sistem bine pus la punct pentru prevenirea acestor gesturi.

Poliţiştii americani au trimis datele pe care le aveau despre băiatul de 17 ani către poliţiştii români. Aceştia au reuşit rapid să identifice adresa elevului şi i-au ciocănit la uşă.

Potrivit IPJ Alba, tânărul ar fi solicitat într-adevăr consiliere psihologică pentru nişte probleme personale dar a indicat că nu dorea să se sinucidă. El şi părinţii lui au fost invitaţi la sediul poliţiei pentru a discuta cu un specialist. Mai departe, familiei i-a fost recomandată intervenţia unui psiholog.

×
Subiecte în articol: Aiud Interpol
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close