Antena 3 CNN Actualitate O nouă misiune a polițiștilor români, în Bulgaria

O nouă misiune a polițiștilor români, în Bulgaria

O nouă misiune a polițiștilor români, în Bulgaria
Sursa foto: Foto: politiaromana.ro
de S.T.    |    17 Dec 2015   •   11:48
A început o nouă misiune a poliţiştilor români în Bulgaria, arată un comunicat al Poliției Române. Este al şaselea sezon de iarnă în care poliţiştii români vor desfăşura activităţi comune de ordine şi siguranţă publică, alături de poliţişti bulgari şi greci, în staţiunea montană Bansko.

Poliţişti români, în trei serii, de câte doi poliţişti, toţi cunoscători ai limbii bulgare, vor desfăşura activităţi de siguranţă publică în cadrul unor patrule comune cu poliţiştii bulgari şi greci, în staţiunea turistică Bansko, din Bulgaria.

Pe timpul misiunii, poliţişti români vor patrula împreună cu poliţiştii bulgari şi cei greci, în cadrul unor patrule auto sau pedestre, în uniforma de serviciu proprie. Aceştia vor consilia, sprijini şi îndruma turiştii români aflaţi pe teritoriul bulgar.

Este al şaselea an în care se organizează asemenea misiuni, activităţile anterioare bucurându-se de apreciere din partea turiştilor români care au avut astfel posibilitatea de a se adresa direct poliţiştilor români pentru soluţionarea unor probleme, deşi se aflau pe teritoriul altui stat.

Activitatea se desfăşoară în baza documentului comun româno-bulgar „Regulile privind realizarea controalelor rutiere comune în zona de frontieră precum şi a misiunilor de patrulare comune a autorităţilor competente din România şi Republica Bulgaria în vederea asigurării ordinii şi liniştii publice”.

Astfel, poliţişti din cele două state acţionează în patrule comune în scopul asigurării ordinii şi liniştii publice. De asemenea, cooperează şi acordă asistenţă în cadrul activităţilor specifice, relaţionând îndeosebi cu cetăţeni ai propriului stat. Activităţile de patrulare în comun au loc, îndeosebi, pe durata sezonului turistic (atât vara, cât şi iarna) în zonele în care se deplasează turişti români şi bulgari.
 

×
Subiecte în articol: Bulgaria
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close