Antena 3 CNN Actualitate Polițiști rutieri din Bacău acuzaţi de luare de mită. Opreau șoferii și le cereau între 400 și 500 de lei

Polițiști rutieri din Bacău acuzaţi de luare de mită. Opreau șoferii și le cereau între 400 și 500 de lei

Șase agenți din Poliția Bacău sunt bănuiți de luare de mită. Ar fi oprit zilnic șoferi și ar fi cerut mită între 400 și 500 de lei pentru a nu-i amenda.

Polițiști rutieri din Bacău acuzaţi de luare de mită. Opreau șoferii și le cereau între 400 și 500 de lei
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Silvia Preda    |    17 Noi 2021   •   19:33

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău și polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea, în acest an, a unor infracțiuni de luare de mită de către șase agenți de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Bacău - Poliția Orașului Dărmănești, în legătură cu aplicarea/neaplicarea sancțiunilor contravenționale pentru contravenții constatate la regimul rutier.

Dosarul penal a fost inițiat ca urmare a unui apel la linia Call Center anticorupție a D.G.A. 0800.806.806.

Suspecții urmează să fie prezentați la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău în vederea audierii și luării măsurilor ce se impun.

Poliţiştii ar fi oprit zilnic șoferi și ar fi cerut mită între 400 și 500 de lei 

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că agenți de la rutieră și de la ordine publică cereau sume între 400 și 500 de lei, fiind vorba despre "o practică zilnică".

Polițiștii opreau șoferii în trafic pentru viteză excesivă sau depășire pe linie continuă și cereau şpagă ca să nu dea amenzi.

 

×
Subiecte în articol: poliţişti rutieri Bacău luare de mita
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close