Antena 3 CNN Actualitate Poliţiştii bucureşteni au prins un bărbat care a tâlhărit o tânără într-un lift

Poliţiştii bucureşteni au prins un bărbat care a tâlhărit o tânără într-un lift

Poliţiştii bucureşteni au prins un bărbat care a tâlhărit o tânără într-un lift
Sursa foto: Foto: explozivsv.ro
13 Ian 2013   •   10:35

Poliţiştii bucureşteni au prins un bărbat care a tâlhărit o adolescentă într-un lift în urmă cu mai multe zile, fetei fiindu-i luat telefonul, portofelul şi bijuteriile, informează, duminică, Poliţia Capitalei.
   
"Poliţiştii bucureşteni au identificat şi prins suspectul unei tâlhării săvârşite în lift, asupra unei tinere de 14 ani. Bărbatul, cunoscut cu antecedente penale pentru infracţiuni similare fusese liberat din penitenciar în luna mai a anului trecut", a precizat sursa cittă.
   
Vineri 4 ianuarie, în jurul orei 16.30, poliţiştii bucureşteni au fost sesizaţi cu privire la faptul că o minoră în vârstă de 14 de ani ar fi fost tâlhărită de către un bărbat în liftul unui bloc din sectorul 5 al Capitalei.
   
Din primele cercetări efectuate de către judiciarişti a reieşit faptul că, în cursul acelei zile, tânăra a urcat în liftul blocului împreună cu un bărbat necunoscut. În momentul în care liftul se afla între etajele 2 şi 3, suspectul a blocat ascensorul şi prin ameninţări verbale a deposedat-o pe tânără de un telefon mobil, un lanţ din aur cu pandantiv, un cercel din aur şi un portofel ce conţinea suma de 300 de lei.
   
Suspectul a coborât împreună cu minora la parterul blocului, a ieşit din cabina liftului şi a părăsit imobilul, obligând-o pe fată să rămână în lift.
   
Cercetările sunt făcute de judiciariştii Capitalei sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie şi lipsire de libertate, în baza probelor prezentate de poliţişti magistraţilor fiind emis pe numele suspectului un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.
   
"Pentru a nu deveni victima unor astfel de infracţiuni, Poliţia Capitalei vă recomandă să adoptaţi o conduită preventivă şi să folosiţi orice motiv pentru a evita să urcaţi în lift cu persoane necunoscute, dacă acestea vă trezesc suspiciuni. De asemenea, dacă observaţi o persoană necunoscută care staţionează fără motiv în spaţiile comune ale blocurilor sau în proximitatea intrării şi care încearcă să pătrundă în bloc odată cu dumneavoastră, evitaţi să intraţi în imobil neînsoţiţi. În acest caz, solicitaţi ajutorul unui vecin, iar dacă este cazul, apelaţi numărul unic de urgenţă 112 ori sesizaţi cel mai apropiat echipaj sau unitate de Poliţie. Pentru a reduce riscul de a deveni o victimă a unor astfel de infracţiuni, Poliţia Capitalei vă mai recomandă să evitaţi purtarea la vedere, în mod ostentativ, de bijuterii, bani sau telefoane mobile care ar putea atrage atenţia asupra dumneavoastră", arată sursa citată.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close