Antena 3 CNN Actualitate Poliţiştii care au mers la domiciliul lui Adrian Năstase sunt verificaţi de Înalta Curte de Justiţie

Poliţiştii care au mers la domiciliul lui Adrian Năstase sunt verificaţi de Înalta Curte de Justiţie

Poliţiştii care au mers la domiciliul lui Adrian Năstase sunt verificaţi de Înalta Curte de Justiţie
Sursa foto: Foto: Mediafax
26 Iun 2012   •   18:03

Parchetul Înaltei Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) verifică întreaga procedură derulată de către cei doi poliţişti de la intrarea în imobilul din strada Zambaccian şi până la preluarea lui Adrian Năstase de către ambulanţă, după tentativa de sinucidere a politicianului, scrie Mediafax.
   
Redăm integral comunicatul Parchetului ICCJ:

"În continuarea cercetărilor efectuate în cauza privind incidentul petrecut, în seara zilei de 20 iunie 2012, referitor la tentativa de suicid a lui Năstase Adrian, precizăm că au fost comunicate de către unitatea sanitară toate actele medicale solicitate de către procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. A fost efectuată constatarea tehnico-ştiinţifică balistică, iar concluziile acesteia au fost depuse la dosarul cauzei, urmând a fi analizate şi coroborate cu ansamblul probelor, odată cu finalizarea cercetărilor.
   
De asemenea, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus efectuarea unei constatări tehnico-ştiinţifice fizico-chimice.
   
Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie efectuează cercetări în această cauză, cu privire la toate împrejurările legate de tentativa de suicid a lui Adrian Năstase.
   
Astfel, sub aspectul modului de punere în executare a mandatului privind executarea pedepsei privative de libertate a închisorii aplicată acestuia, de către cei doi poliţişti, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie verifică întreaga procedură derulată de către aceştia de la intrarea în imobil şi până la preluarea lui Adrian Năstase de către ambulanţă.
   
Având în vedere aspectele referitoare la aşa zisele declaraţii olografe ale unora dintre membrii familiei Năstase, vehiculate în mass-media, precizăm faptul că, în conformitate cu normele de procedură penală, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au solicitat, în scris, avocaţilor din această cauză să le depună la dosar.
   
În cursul ultimelor zile nu au fost programate audieri şi de asemenea, nici în zilele următoare nu se vor realiza astfel de acte de cercetare. Totodată, nu sunt programate nici audieri ale membrilor familiei amintite", se arată în comunicat.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close