Antena 3 CNN Actualitate Polițiștii cer majorarea salarilor. Lider de sindicat: Am ajuns să protestăm. Ce putem să facem?

Polițiștii cer majorarea salarilor. Lider de sindicat: Am ajuns să protestăm. Ce putem să facem?

Polițiștii cer majorarea salarilor. Lider de sindicat: Am ajuns să protestăm. Ce putem să facem?
de S.T.    |    16 Mar 2017   •   18:32

Polițiștii cer majorarea salarilor, eliminarea diferenţelor mari de salarizare dintre agenţi şi ofiţeri, plata sporurilor la nivelul salariului minim brut de 1.450 de lei, şi nu la cel de din 2009, precum şi modificarea unor prevederi privind programul de lucru şi repausul săptămânal al poliţiştilor.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat joi la Guvern că, după discuţiile cu sindicate ale angajaţilor MAI, a depus o serie de amendamente pentru a rezolva inechităţile salariale, acestea implicând un efort bugetar de aproximativ 13 milioane de lei lunar.

„Vorbim de nişte inechităţi din punct de vedere salarial care trenează încă din anul 2010 şi e foarte greu să le rezolvăm peste noapte”, a declarat Carmen Dan.

„Vreau să fac precizarea că există un efort bugetar în ceea ce priveşte aceste amendamente pentru aplicarea Hotărârii de Guvern numărul 1 din 2017 de aproape 13 milioane de lei lunar. De aceste beneficii se vor bucura aproximativ 80.000 de angajaţi ai MAI”, a adăugat ministrul.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close