Antena 3 CNN Actualitate Poliţiştii constănţeni au confiscat în acest sezon estival droguri de peste 600.000 de euro

Poliţiştii constănţeni au confiscat în acest sezon estival droguri de peste 600.000 de euro

Poliţiştii constănţeni au confiscat în acest sezon estival droguri de peste 600.000 de euro
Sursa foto: Foto: topnews.in
de S.T.    |    06 Sep 2012   •   17:51

Oamenii legii au confiscat în acest sezon estival droguri în valoare de peste 600.000 de euro, fiind constatate aproape 300 de infracţiuni legate de criminalitatea informatică, traficul de droguri şi traficul de fiinţe umane în staţiunile de pe litoral.

Potrivit unui comunicat al IPJ Constanţa, în acest sezon estival au fost executate 62 de acţiuni, au fost controlate şi legitimate 1216 persoane, au fost controlate 34 de societăţi comerciale şi 137 autoturisme, efectuându-se 38 percheziţii domiciliare şi 96 percheziţii informatice, informează Mediafax.

Cu acest prilej, au fost constatate 296 de infracţiuni privind traficul cu fiinţe umane, comerţul electronic, criminalitatea informatică, traficul şi consumul ilicit de droguri, privind operaţiunile ilicite cu substanţe psihoactive şi privind criminalitatea organizată.

De asemenea, poliţiştii au confiscat 3500 grame metamfetamină (MDMA), 10.468 grame de canabis, 70 grame de haşiş, 750 comprimate ecstasy, 6 grame de cocaină, 2500 plicuri cu substanţe etnobotanice, 316.000 bucăţi ţigări, în valoare totală de 602.000 euro.

Comparativ cu anul trecut, oamenii legii au remarcat o creştere cu 27,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut în privinţa numărului infracţiunilor constatate şi o creştere de 47,7% a numărului persoanelor cercetate.

De asemenea, poliţiştii au mai constatat că cei mai mulţi tineri depistaţi cu droguri asupra lor au între 15 şi 30 de ani şi provin din Constanta şi Bucureşti.

În acest sezon estival, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa şi cei ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Tulcea au acţionat în colaborare cu poliţiştii din cadrul Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Constanţa şi Tulcea, cu Jandarmeria Constanţa şi Tulcea, cu poliţiştii Gărzii de Coastă Constanţa, cu lucrătorii Gărzii Financiare, în vederea prevenirii şi combaterii infracţiunilor aflate în competenţa proprie de cercetare, sub supravegherea procurorilor din cadrul DIICOT - Serviciul Teritorial Constanţa şi Biroul Teritorial Tulcea.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close