Antena 3 CNN Actualitate Poliţiştii de frontieră au anihilat o reţea de călăuze pentru migranţi egipteni

Poliţiştii de frontieră au anihilat o reţea de călăuze pentru migranţi egipteni

Poliţiştii de frontieră au anihilat o reţea de călăuze pentru migranţi egipteni
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Ian 2013   •   13:18

Poliţiştii de frontieră au reuşit anihilarea unei reţele de călăuze care obţineau pentru migranţi egipteni vize de călătorie pentru Cipru, în baza cărora puteau tranzita România, străinii plătind câte 6.000 de euro pentru a ajunge ilegal în Spaţiul Schengen.
   
În luna noiembrie 2012, poliţiştii de frontieră au intrat în posesia unor informaţii cu privire la faptul că, mai mulţi cetăţeni egipteni, intraţi în mod legal în România, încearcă să părăsească teritoriul naţional în baza unor documente false, cu intenţia de a ajunge în diferite state vest-europene.
   
Ca urmare a acestor informaţii, în perioada noiembrie 2012 - ianuarie 2013, poliţiştii de frontieră din cadrul IGPF şi PTF Aeroport Henri Coandă, sub coordonarea procurorului DIICOT şi cu sprijinul tehnic şi informativ al SRI, au reuşit documentarea şi probarea activităţii infracţionale a unei grupări infracţionale care se ocupa cu  racolarea, călăuzirea şi transportul unor migranţi egipteni către ţări din Spaţiul Schengen. 
   
Astfel, s-a stabilit că reţeaua era formată din cinci persoane, patru cetăţeni români şi un cetăţean egiptean, liderul grupării fiind cetăţeanul egiptean Ahmed M., în vârstă de 36 ani. Membrii grupării aveau roluri bine stabilite în reţea, în sensul că se ocupau cu racolarea, cazarea, obţinerea unor documente false şi transportul acestora în Italia.
   
Ca mod de operare, cetăţenii egipteni erau racolaţi în Egipt, li se obţineau vize pentru Cipru, în baza cărora puteau să tranziteze legal teritoriul României. După ce intrau în ţara noastră, membrii reţelei cazau egiptenii în diferite locaţii din Bucureşti şi Giurgiu şi le procurau documente italiene false, în baza cărora încercau să-i scoată ilegal din România printr-un punct de frontieră aflat la graniţa de vest a ţării. 
   
În schimbul acestor "servicii" fiecare migrant plătea liderului grupării suma de 6.000 de euro. 
   
La data 19 decembrie 2012, în urma supravegherii operative, s-a reuşit prinderea în flagrant delict, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad, a unui grup de patru migranţi egipteni, însoţit de către un cetăţean român, membru al grupării infracţionale. Aceştia  încercau să iasă ilegal din ţară folosindu-se de documente de identitate italiene false.
   
Ca urmare a documentării activităţii infracţionale, în data de 11 ianuarie 2013, au fost puse în executare mandatele de aducere la sediul DIICOT a liderului grupării, cetăţeanul egiptean, Ahmed M., precum şi a celorlalţi membrii ai reţelei.
   
Cei în cauză sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de migranţi şi constituirea unui grup infracţional organizat, iar la începutul acestei săptămâni, Tribunalul Bucureşti, în baza probelor prezentate, a admis cererea procurorilor DIICOT de arestare preventivă a patru persoane din cadrul grupării pentru o perioada de 29 de zile.
   
Concret, în 11 ianuarie 2013, Tribunalul Bucureşti i-a arestat pe Maghawry Ahmed Abdelaziem Abdelgawwad, Mohamed Elamir Abdalla, Gabriel şi Daniel Dună pentru 29 de zile.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close