Antena 3 CNN Actualitate Poliţiştii de ieri, călăii de azi. Poliţia română a transformat ancheta în tortură

Poliţiştii de ieri, călăii de azi. Poliţia română a transformat ancheta în tortură

Poliţiştii de ieri, călăii de azi. Poliţia română a transformat ancheta în tortură
Sursa foto: foto: jurnaldeconstantaonline.ro
12 Mar 2012   •   21:15

Un nou scandal zguduie Poliţia Română. Un agent sub acoperire a fost snopit în bătaie şi torturat de trei angajaţi ai Poliţiei din Oneşti. Ofiţerul încerca să organizeze un flagrant în cazul probelor biologice falsificate de la Institulul de Medicină Legală. Doar că, odată ajuns la secţie, a fost călcat în picioare de cei trei poliţişti.

Agentul sub acoperire şi-a jucat perfect rolul. A înscenat totul în cele mai mici detalii pentru a putea atrage atenţia poliţiştilor din Oneşti. În momentul în care a fost oprit, avea o alcoolemie de 0,79 la mie. De două ori limita dosarului penal.

A fost condus la recoltare după care a fost condus la sediul poliţiei municipiului Oneşti, în vederea întocmirii primelor acte premergătoare care se fac în astfel de cazuri.

Până în acel moment, totul decursese conform planului. Ofiţerului i-au fost recoltate probe biologice şi dus la secţie. Doar că, ceea ce trebuia să fie doar o formalitatea s-a transformat într-un coşmar pentru ofiţerul DGA. Poliţiştii s-au transformat în torţionari. 

La IPJ Bacău nu a fost depusă nici o plângere din care să rezulte că o persoană ar fi fost agresată de agenţii de poliţie.

Nu şi-a abandonat însă misiunea. A doua zi a reuşit să-i organizeze un flagrant angajatei IML care pretindea că poate măslui rezultatele probelor biologice. Totul, bineînţeles, contra-cost.

Momentan, se efectuează cercetări faţă de un angajat al cabinetului de medicină legală Oneşti, sub acuzaţia de comitere a infracţiunilor de trafic de influenţă, instigare neurmată de instigare la dare de mită si favorizarea infractorului.

Procurorii s-au autosesizat, iar poliţiştii care l-au lovit pe agentul sub acoperire sunt cercetaţi. Riscă să-şi piardă slujba, dar şi până la 7 ani de puşcărie.
         

×
Subiecte în articol: ancheta tortura flagrant
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close