Antena 3 CNN Actualitate Polițiștii din Capitală, la vânătoare de șoferi. Amenzi usturătoare pentru folosirea telefonului mobil la volan

Polițiștii din Capitală, la vânătoare de șoferi. Amenzi usturătoare pentru folosirea telefonului mobil la volan

Poliţişti din Capitală au ieşit la vânătoarea şoferilor care nu respectă legea, iar amenzile au curs. Fie că au folosit telefonul la volan, fie că n-au purtat centura de siguranţă, niciun conducător auto n-a fost scutit de penalizări.

Polițiștii din Capitală, la vânătoare de șoferi. Amenzi usturătoare pentru folosirea telefonului mobil la volan
Sursa foto: Politia Romana
de Diana Dragotescu    |    28 Aug 2020   •   14:55

 În timp ce unii au făcut scandal şi ameninţă că vor contesta pedeapsa, alţii şi-au recunoscut vina.

„Fără niciun fel de dovadă, eram cu sticla de apă şi cu dopul în mână, când domnul agent m-a oprit, spunând că aveam telefonul în mână. Telefonul e într-adevăr aici în maşină, dar e pus pe navigaţie” a spus revoltat unul dintre șoferii prinși la volan cu telefonul în mână. 

Vociferările şoferilor nu i-au înduplecat pe poliţişti să-i păsuiască. Prinși cu telefoanele în mână la volan, amendzile au fost inevitabile.

Șoferii care au fost prinși cu telefonul în mână au fost sancționați cu două puncte de penalizare, două punte de amendă reprezentând 290 de RON sau 145 de RON în 15 zile. 

Polițiștii promit că raziile vor continua și în perioada următoare

Agenţii nu i-au iertat nici pe cei care au uitat să-şi pună centura de siguranţă. Șoferii au înţeles pe propria piele de ce se spune că „graba strică treaba”. Pedepsiţi au fost şi cei care n-au semnalizat când au schimbat direcţia de mers ori nu s-au încadrat corespunzător pe şosea.

„Au fost aplicate, în anul 2019, 610 sancţiuni pentru neasigurarea direcţiei de mers, respectiv 346 de la începutul anului şi până în prezent. Sunt cauze care conduc la producerea de accidente de circulaţie”, a declarat  purtătorul de cuvânt Brigada Rutieră Bucureşti, Claudiu Costea. 

Polițiștii din Capitală, la vânătoare de șoferi care încalcă legea

×
Subiecte în articol: amenzi
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close