Antena 3 CNN Actualitate Poliţiştii iau în calcul varianta înscenării pentru seria jafurilor de lângă Bucureşti

Poliţiştii iau în calcul varianta înscenării pentru seria jafurilor de lângă Bucureşti

Poliţiştii iau în calcul varianta înscenării pentru seria jafurilor de lângă Bucureşti
Sursa foto: Foto: Mediafax
28 Iun 2011   •   23:57

Jaful perfect are autori necunoscuţi sau nu are autori deloc! Seria jafurilor de miliarde de lângă Capitală este pusă sub semnul întrebării de poliţişti, care par să nu excludă varianta înscenării. Şi asta pentru că seria coincidenţelor continuă. Rromii din Sinteşti au fost prădaţi de patru ori de nişte presupuşi indivizi mascaţi. Ultima oară, aseară, pe centura Bucureştiului. Niciun suspect, nici urmă de bani.

Cum au auzit cuvântul înscenare, victimele s-au înfuriat. Au fost jefuite de 4 ori în 4 luni.  Prada totală - 500.000 de euro. Autori - necunoscuţi.

Aseară, când poliţiştii au fost anunţaţi de un jaf pe centură, au ştiut pe de rost ce declaraţie vor primi de la victimă. Două maşini, indivizi mascaţi, pistoale, ameninţări şi furtul unei genţi cu miliarde de lei vechi.

Acum o lună - acelaşi bărbat, acelaşi tip de jaf, aceleaşi explicaţii. Dar coincidenţe uluitoare se întâlnesc la toate cele 4 jafuri. În primul rând, toate victimele sunt din Sinteşti. Şi rude. Sumele furate sunt de ordinul sutelor de mii de lei şi au fost extrase de la aceeaşi bancă.

Este vorba de o bancă de lângă un centru comercial din cartierul Berceni. Primul jaf a avut loc pe 28 februarie, chiar la ieşirea din Bucureşti. 750.000 de lei. Trei luni mai târziu şi 700 de metri mai departe - al doilea jaf. Peste 200.000 de lei. La 10 kilometri distanţă, pe 10 iunie, rromii au fost atacaţi pe centura Bucureştiului. 900.000 de lei. Şi, aseară, în apropiere de Jilava. 250.000 de lei.

Patru jafuri, pe o porţiune de şosea de cel mult 12 kilometri. Total: 21 de miliarde de lei vechi. Şi jafurile au aceeaşi poveste.

Ultima coincidenţă îi priveşte, mai degrabă, pe poliţişti. Nu au făcut absolut nicio arestare. Dacă e un plan la mijloc, până acum e perfect.

Întrebările poliţiştilor se pare că i-au cam deranjat. La ieşire au fost mult mai nervoşi.

 


×
Subiecte în articol: jaf politisti romi bani Ilfov
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close