Antena 3 CNN Actualitate Poliţiştii români au prins un suspect dintr-o crimă comisă acum 6 ani în Spania

Poliţiştii români au prins un suspect dintr-o crimă comisă acum 6 ani în Spania

Poliţiştii români au prins un suspect dintr-o crimă comisă acum 6 ani în Spania
Sursa foto: Foto: canada.com
17 Dec 2010   •   23:40

Un suspect în cazul unui omor comis acum şase ani în Spania a fost prins de poliţiştii români. Bărbatul şi încă doi complici au fost arestaţi după ce, în tot acest timp, oamenii legii spanioli i-au scăpat printre degete.

Totul a început în iunie 2004 în localitatea Pechina din Spania. Simion Zăgrean împreună cu Leon Dragotă şi cu un tânăr de 17 ani, român şi el, lucrau la ferma unui spaniol. Într-una din zile, cei doi bărbaţi, ajutaţi de patronul fermei, l-au luat la bătaie pe minor pentru o presupusă datorie de 3.500 de euro. Toţi l-au lovit, însă Zăgrean l-a sugrumat.

După bătaie, românii l-au aruncat pe tânărul care încă mai respira într-un bazin adânc. Poliţiştii spanioli au început imediat o anchetă şi l-au arestat pe Leon Dragotă.

După doi ani de anchetă, Dragotă a fost lăsat liber din lipsă de probe. Imaginile de acum doi ani surprind momentul din reconstituire când Leon Dragotă le explică poliţiştilor cum s-a înecat tănărul singur.

Între timp, Poliţia din România a început şi ea o anchetă după ce părinţii băiatului mort au observat urme ciudate pe cadavru. Poliţiştii de la Investigaţii Criminale au cerut o nouă autopsie şi aşa au aflat că a fost omorât. Au plecat în Spania şi au văzut probele strânse de colegii lor. Aşa au descoperit că  declaraţiile date de Dragotă în Spania au fost traduse greşit. Au reconstituit ce se întâmplase în 2004 şi au ajuns la concluzia că tânărul a fost omorât de Zegrean, Dragotă şi un spaniol.

Zegrean şi Dragotă se afla acum în arestul poliţiei şi riscă 20 ani de închisoare dacă vor fi găsiţi vinovaţi. La fel şi concubina lui Zegrean, arestată acum pentru mărutie mincinoasă.

Suspect reţinut de poliţiştii români

×
Subiecte în articol: suspect arestat crima Spania
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close