Antena 3 CNN Actualitate Poliţiştii se apără: Au existat mandate de aducere în cazul elevilor de la Liceul Bolintineanu

Poliţiştii se apără: Au existat mandate de aducere în cazul elevilor de la Liceul Bolintineanu

Poliţiştii se apără: Au existat mandate de aducere în cazul elevilor de la Liceul Bolintineanu
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    08 Iul 2013   •   17:27

Poliţiştii ar fi mers vineri la Liceul Bolintineanu cu peste 100 de mandate de aducere semnate de procurori, a declarat vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor, Dumitru Coarnă, luni, la Antena 3.

Coarnă spune şi că mandatele aveau termen de executare "urgent".

"Poliţia nu a reţinut pe nimeni fără motiv. Motivul fundamental au fost mandatele de aducere emise de procuror, cu termen de executare . Eu vă certific în mod clar: au existat peste 100 de mandate de aducere, repet, cu termen de executare ", susţine Dumitru Coarnă.

"Eu am executat foarte multe mandate de aducere. Este pentru prima oară când văd un termen de executare urgent. Mai mult de atât, pot să vă mai confirm ceva: din analiza cazului respectiv, poliţiştii au avut o anumită poziţie, în sensul că au considerat că nu este oportună emiterea mandatelor de aducere, şi nu atât de multe, 100, în condiţiile în care aveam elevi în examinare, aveam părinţi acolo.

Au avut o altă optică privind ancheta în schimb, nu vreau să intru în contradicţie cu parchetul, dar ceea ce ştiu probez, în schimb Parchetul a emis această ipoteză de lucru, a eliberat acele mandate de aducere. Poliţistul este obligat, conform procedurii penale, să execute întocmai şi conform termenului stipulat în mandatul de aducere. Deci să nu mai fie discuţii că n-au fost. Au fost mandate de aducere emise mandate de aducere de către Parchet cu termen de executare ", a adăugat vicepreşedintele SNLP.

Poliţiştii au mers, vineri, la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", cu autocare, pentru ca 100 de elevi să fie duşi la audieri, după susţinerea ultimei probe a bacalaureatului.

În faţa intrării în curtea Liceului "Bolintineanu" erau zeci de părinţi care îşi aşteptau copiii. Unii dintre părinţi, nemulţumiţi că poliţiştii au venit la liceu pentru a-i lua pe elevi cu atocarul şi a-i duce la audieri, i-au huiduit şi au reclamat că aceştia fac un abuz. Totodată, la intrarea autocarului în curtea liceului au existat şi altercaţii între părinţi şi poliţişti.
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae, declara că poliţiştii au mers la liceu pentru a pune în executare peste 100 de mandate de aducere emise pe numele unor elevi care au susţinut examenul de bacalaureat la această şcoală.

Acesta a spus că poliţiştii vor pune în executare aproximativ 100 de mandate de aducere emise de instanţă, precizând că elevii vor fi duşi cu autocare la audieri, însă nu au calitatea de învinuiţi şi nu sunt reţinuţi, iar părinţii îşi pot însoţi copiii.

De asemenea, autorităţile au anunţat iniţial că s-au emis mandate de aducere, însă informaţia a fost demontată de premierul Ponta. 

"Am întrebat şi am înţeles că nu este un mandat de aducere, deci, dacă nu e, să facă bine să facă citaţie procurorul care are dosarul", a spus Ponta.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae, a fost schimbat din funcţie din cauza comunicării deficitare în caz.



×
Subiecte în articol: bacalaureat 2013 dumitru coarna
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close