Antena 3 CNN Actualitate Poliţiştii vor bloca alegerile şi intră în grevă dacă nu li se măresc salariile

Poliţiştii vor bloca alegerile şi intră în grevă dacă nu li se măresc salariile

Poliţiştii vor bloca alegerile şi intră în grevă dacă nu li se măresc salariile
13 Noi 2008   •   00:29

47.000 de poliţişti nu vor mai asigura securitatea voturilor şi a secţiilor de votare, în afara programului de votare la alegerile din 30 noiembrie, dacă Parlamentul nu adoptă legea ce prevede majorarea salariilor poliţiştilor cu 10%, a declarat miercuri comisarul Marin Gruia, citat de NewsIn.
Poliţiştii solicită introducerea pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, până la data de 25 noiembrie, a proiectului de lege aprobat de Senat privind modificarea Legii nr.138/1999 şi a ordonanţelor guvernului nr. 38/2003 şi 64/2006 privind salarizarea şi alte drepturi ale personalului militar din instituţiile publice şi siguranţă naţională şi a funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor. Odată cu adoptarea acestui act normativ, salariile poliţiştilor ar urma să crească în medie cu 10%", a precizat prim-vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) din MIRA, Marin Gruia.
Liderul sindicatului susţine că, în cazul în care nu va fi adoptată în luna noiembrie noua lege a salarizării poliţiştilor, aceştia vor refuza să mai asigure paza sacilor şi a secţiilor de votare în orele de după încheierea procesului de vot din 30 noiembrie.
"I-am adresat o scrisoare şefului Camerei Deputaţilor în care i-am cerut să ne dea un răspuns în legătură cu situaţia acestei legi.Dacă nici până joi nu vom primi un răspuns, vom decide să nu mai asigurăm orele suplimentare la alegeri", a mai spus Gruia.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close