Antena 3 CNN Actualitate Poliţistul accidentat intenţionat de un afacerist turc, în stare foarte gravă

Poliţistul accidentat intenţionat de un afacerist turc, în stare foarte gravă

Poliţistul accidentat intenţionat de un afacerist turc, în stare foarte gravă
04 Aug 2015   •   08:26

Poliţistul de la Rutieră, care a fost accidentat intenţionat de un afacerist turc, a fost operat, însă este în continuare în stare foarte gravă. Între timp, bărbatul care l-a lovit cu maşina a fost arestat. Afaceristul a fost externat de la Spitalul Floreasca cu cătuşe la mâini. Poliţiştii l-au dus direct la Tribunalul Bucureşti, acolo unde i-a fost confirmat mandatul de arestare pentru tentativă de omor.

Şoferul, care circula cu o viteză de aproximativ 200 de kilometri pe oră, reuşise deja să treacă de alţi doi poliţişti, în momentul în care agentul Gheorghe Ionescu a încercat să-l oprească.

Iniţial, turcul a încetinit obligându-l pe omul legii să se retragă câţiva paşi. Apoi a demarat în trombă, cu poliţistul agăţat de capota maşinii.

În acel moment, unul dintre colegii de patrulă ai victimei a sărit într-un autoturism particular şi a pornit în urmărirea şoferului turc. Cursa s-a desfăşurat pe o distanţă de aproape 400 de metri, spre podul Pipera, după care turcul a făcut o manevră bruscă. Poliţistul a fost aruncat de pe capota maşinii la 10 metri în faţă, lovindu-se grav de bordura de la capătul podului.

Totul s-a întâmplat chiar sub ochii colegului său. Acesta a anunţat prin staţie că este nevoie urgent o ambulanţă şi a continuat urmărirea. După aproape 3 kilometri, în sensul giratoriu de la intrarea în Voluntari, maşina condusă de afaceristul turc s-a oprit într-un gard. Şoferul era imobilizat, iar martorii spun că mirosea puternic a alcool. Rezultatul probelor biologice recoltate sunt aşteptate încă de anchetatori.

Omul de afaceri turc Abdullah Atas a suferit leziuni la faţă, în momentul deschiderii airbag-ului şi a fost internat o zi la Floreasca. A fost externat apoi... cu cătuşe la mâini. Poliţiştii l-au ridicat şi l-au dus la Tribunalul Bucureşti, unde i-a fost confirmat mandatul de arestare pentru tentativă de omor.

Între timp, victima sa este în continuare în stare extrem gravă. Vicepremierul Gabriel Oprea a mers la Spitalul de urgenţă, să se intereseze de starea poliţistului şi să se asigure că primeşte cea mai bună îngrijire.

Afaceristul turc va fi cercetat pentru tentativă de omor, ultraj şi părăsirea locului accidentului.

×
Subiecte în articol: gheorghe ionescu turc
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close