Antena 3 CNN Actualitate Poliţistul care a accidentat un diplomat român, în Republica Moldova, plasat în arest la domiciliu

Poliţistul care a accidentat un diplomat român, în Republica Moldova, plasat în arest la domiciliu

Poliţistul care a accidentat un diplomat român, în Republica Moldova, plasat în arest la domiciliu
Sursa foto: Foto: pixabay.com
04 Noi 2016   •   20:39

Poliţistul care a accidentat pe trecerea de pietoni un diplomat român din cadrul Consulatului României de la Bălţi a fost plasat vineri după-amiază în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Conform portalului Deschide.md., informaţia fost confimată de reprezentanta Procuraturii Generale a Republicii Moldova, Maria Vieru, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţii Excepţionale din Republica Moldova, diplomatul român, în vârsta de 40 de ani, a fost transferat la o unitate medicala din Iaşi cu un elicopter SMURD.

Purtătorul de cuvânt al MAE de la Bucureşti, Ionuţ Vâlcu, a declarat ca diplomatul român este consulul Ionel Constantin Mitea, responsabil pentru paşapoarte, titluri de călătorie, vize şi permise de mic trafic.

El a fost rănit miercuri seara în municipiul Bălţi, după ce a fost lovit de o maşină în timp ce traversa strada regulamentar, pe trecerea de pietoni. Poliţistul aflat la volanul autoturismului a fugit de la locul accidentului, iar ulterior a încercat să inducă în eroare ancheta prin determinarea unei alte persoane să-şi asume vina.

Pentru aceste infracţiuni legislaţia din Republica Moldova prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 7 ani, cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la 4 ani.

×
Subiecte în articol: arest la domiciliu Republica Moldova
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close