Antena 3 CNN Actualitate Poliţistul care a dat cu spray lacrimogen către o fetiţă de 5 ani riscă să fie dat afară

Poliţistul care a dat cu spray lacrimogen către o fetiţă de 5 ani riscă să fie dat afară

Poliţistul care a participat la intervenţia din Hunedoara pentru a opri o petrecere organizată în aer liber este cercetat de superiori pentru purtare abuzivă. Supărat că este filmat, omul legii a folosit în mod abuziv sprayul lacrimogen din dotare. Victimă colaterala a fost o fetită de 5 ani.

Poliţistul care a dat cu spray lacrimogen către o fetiţă de 5 ani riscă să fie dat afară
Sursa foto: Foto: captură video
de Claudia Popovici    |    07 Sep 2020   •   23:55

Incidentul a avut loc într-un cartier din Hunedoara. Protagoniştii, un bărbat în vârstă de 63 de ani, care invitase nişte prieteni la un grătar în spatele blocului. Printre cei prezenţi se afla şi o copilă de 5 ani. Omul voia să îşi cinstească vecinii, pentru că urma să plece în curând într-o cursă în Germania.

Deranjat de zgomotele petrecăreţilor, dar şi de faptul că organizatorul petrecerii se apucase să construiscă un gard în spatele blocului, un locatar a făcut reclamaţie la Poliţie.

„În prima fază au venit patru polițiști, care nu s-au legitimat. Apoi, în loc să vină un echipaj normal, mixt, format din jandarm, polițist local și polițiști de la Ordine publică, au venit 4 patrule. L-au luat tare pe vecinul nostru, iar el a venit la noi în curte ca să evite conflictul. Vecinul nu s-a legitimat, pentru că nu avea buletinul la el. Văzând că se precipită lucrurile, domnul Grad a zis că merge să aducă buletinul. Numai că nu a mai reușit, deoarece au venit și alți polițiști care au sărit pe el. Soțului meu nu i s-a părut normal cum au tăbărât polițiștii și a deschis telefonul să filmeze”, a povestit mama fetiței de 5 ani, care avea să fie împroşcată cu sprey lacrimogen, potrivit Ziarul Hunedoreanului.

"Uitați ce face Poliția Română pentru un singur om. Zece polițai pe un singur om. Bravo, trăim într-o societate foarte curată”, spune soțul femeii către polițiști, în timp ce aceştia îl imobilizau ca în filmele de acţiune pe vecin.

Poliţistul care a împroşcat cu sprey lacrimogen o fetiţă de 5 ani riscă să fie dat afară

În timpul intervenţiei, fetiţa de 5 ani a intrat speriată în casă, moment în care unul dintre polițiști a scos spray-ul lacrimogen și l-a pulverizat în direcția bărbatului care filma. Spray-ul pulverizat a ajuns şi în încăperea unde era copila, afectând-o.

„Fetița mea s-a speriat foarte tare și a intrat în casă. Unul dintre polițiști a scos spray-ul lacrimogen și a dat spre soțul meu, pentru că filma. Tot spray-ul a intrat în casă, unde era copilul. Am auzit fata tușind, avea ochii roșii, se sufoca, am scos-o afară, iar polițiștii au plecat. Pe vecin l-au luat desculț la poliție, i-au spart și ochelarii”, a declarat ulterior mama fetiţei.

Pentru excesul de zel al poliţistului, IPJ Hunedoara a dispus efectuarea de verificări disciplinare şi întocmirea unui dosar penal pentru infracţiunea de purtare abuzivă. Agentul riscă la o sancţiune disciplinară constând în reducerea salariului până la concediere.

 

×
Subiecte în articol: spray Hunedoara politist
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close