Antena 3 CNN Actualitate Polițistul din Minneapolis care l-a ucis pe cetățeanul afro-american George Floyd a fost arestat

Polițistul din Minneapolis care l-a ucis pe cetățeanul afro-american George Floyd a fost arestat

Poliţistul Derek Chauvin, din Minneapolis, a fost arestat vineri în legătură cu moartea, în această săptămână, a lui George Floyd, un afroamerican al cărui deces a declanşat proteste în întreaga ţară, relatează DPA, Reuters şi AFP. Cei patru poliţişti implicaţi în incident au fost destituiţi.

Polițistul din Minneapolis care l-a ucis pe cetățeanul afro-american George Floyd a fost arestat
Sursa foto: AFP/ Minneapolis
29 Mai 2020   •   21:22

"Poliţistul implicat în moartea dl Floyd, care a fost identificat în persoana lui Derek Chauvin, a fost plasat în detenţie" de poliţia criminală, a declarat comisarul John Harrington, din cadrul Departamentului de siguranţă publică din Minnesota.

Decizia de a-l aresta pe Chauvin a fost luată după o a treia noapte de proteste violente din Minneapolis, în urma apariţiei, marţi, a unei înregistrări video în care poliţistul alb poate fi văzut ţinând genunchiul pe gâtul lui Floyd mai multe minute în timp ce acesta, culcat la pământ, îi spune că nu poate să respire. Floyd a murit la scurtă vreme după aceea.

Reacția primului președinte de culoare al Statelor Unite

"Asta nu ar trebui să fie ceva 'normal' în America anului 2020. Nu poate fi ceva 'normal'. Dacă vrem ca copiii noştri să crească într-o ţară care este la înălţimea idealurilor sale cele mai mari, putem şi trebuie să facem mai mult", a adăugat el, vorbind despre "aceeaşi suferinţă" pe care a simţit-o împreună cu "milioane de alţi" americani din cauza acestui deces, care a provocat manifestaţii pe întreg cuprinsul SUA, care au degenerat în revolte în Minneapolis.", a scris fostul preşedinte de culoare al SUA, Barack Obama, într-un comunicat.

Guvernatorul statului Minnesota, Tim Walz, a făcut apel vineri la încetarea protestelor violente care au zguduit Minneapolis în ultimele trei zile şi a spus că aşteaptă ca poliţiştii implicaţi în moartea lui George Floyd să fie traşi rapid la răspundere de justiţie. Alături de familia victimei, el a cerut pedapsa capitală pentru cei patru polițiști.

×
Subiecte în articol: Minneapolis
Parteneri
Cod GALBEN de ploi torențiale, vijelii și grindină în 14 județe!
x close