Antena 3 CNN Actualitate Poliţistul Christian Ciocan, pe lista de restructurări

Poliţistul Christian Ciocan, pe lista de restructurări

Poliţistul Christian Ciocan, pe lista de restructurări
Sursa foto: Foto: Intact Images
08 Iun 2011   •   22:16

Circa 10.000 mii de angajaţi ai Ministerului de Interne vor pleca acasă în cel mult două luni. Nici cel mai cunoscut poliţist din România, Christian Ciocan, nu a scăpat de restructurări. Ministrul Traian Igaş spune că a găsit şi baza legală pentru concedierea în masă, iar criteriul principal de eliminare va fi, evident, eficienţa.

Peste 200 de oameni vor fi daţi afară din Structura Centrală a Ministerului de Afaceri Interne, iar din fiecare instituţie subordonată vor pleca alţi 2.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri. Cifrele au fost anunţate chiar de Traian Igaş în cadrul audierii din Parlament.

"Numărul celor care vor trebui să plece din MAI în următoarea perioadă este de 10.000", a declarat ministrul de Afaceri Interne, Traian Igaş.

Igaş a specificat că nu vor fi făcute abuzuri şi că totul se va face în maximum două luni prin Hotărâre de Guvern. Personalul disponibilizat nu va obţine salarii compensatorii, ci doar ajutoare sociale şi includerea într-un program de reconversie profesională.

Printre posturile restructurate va fi şi cel de şef al Serviciului de presă din cadrul Poliţiei Capitalei, susţin surse din minister. Exact postul ocupat  de comisarul-şef Christian Ciocan, care a fost acum pus la dispoziţie. Totul i se trage încă din decembrie, anul trecut, când a fost filmat într-o ipostază care i-a deranjat pe şefii lui.

Christian Ciocan susţine că nu a fost informat de măsură şi că, oricum, nu are voie să comenteze informaţia.

 


×
Subiecte în articol: politist restructurari MAI
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close