Antena 3 CNN Actualitate "Respirăm un aer extrem de toxic, un adevărat ucigaș nevăzut" | Aerul din București a atins cote de poluare record

"Respirăm un aer extrem de toxic, un adevărat ucigaș nevăzut" | Aerul din București a atins cote de poluare record

Nivelul de poluare din București a atins cote alarmante, conform hărții poluării care indica o situație aproape critică.

"Respirăm un aer extrem de toxic, un adevărat ucigaș nevăzut" | Aerul din București a atins cote de poluare record
Sursa foto: GettyImages
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Feb 2024   •   12:24

În noaptea de sâmbătă spre duminică, creșterea poluării a fost atribuită, în parte, arderii masive a deșeurilor aflate în jurul Bucureştiului.

Arderile ilegale de deșeuri sunt raportate frecvent în zonele periferice ale Bucureștiului.

"Din păcate, în jurul Bucureștiului se ard deșeuri precum mase plastice și cabluri. Am observat, inițial în sud în jurul orei 7, apoi, aproximativ între orele 8 și 8:30, și în partea de nord, prezența unei cețe dense, rezultat al acestor arderi… Este esențial ca Garda de Mediu să fie reorganizată pentru a asigura o colaborare permanentă cu Poliția și Jandarmeria, astfel încât să se poată interveni rapid, oricând este necesar.

În zonele periferice ale Bucureștiului, precum și în alte orașe, există persoane care se încălzesc cu sobe alimentate nu doar cu lemn sau gaze, ci și cu materiale improvizate, inclusiv mase plastice și resturi de mobilă. Această practică contribuie la formarea unei ‘centuri de poluare’ în jurul capitalei. 

Este crucial ca populația să conștientizeze necesitatea schimbării acestor practici dăunătoare. Doar prin modificarea comportamentului nostru colectiv și adoptarea unor soluții sustenabile de gestionare a deșeurilor și încălzire, putem spera la o îmbunătățire a calității aerului.

Până la aceste schimbări, ne confruntăm cu riscul de a respira un aer extrem de toxic, un adevărat ucigaș nevăzut", a declarat Octavian Berceanu, specialist în politici de mediu, pentru B1TV.

×
Subiecte în articol: poluare București aer toxic
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close