Antena 3 CNN Actualitate Poluare pe litoralul românesc. O plajă a fost închisă

Poluare pe litoralul românesc. O plajă a fost închisă

Poluare pe litoralul românesc. O plajă a fost închisă
28 Aug 2018   •   13:53

O porţiune de plajă din Mangalia a fost poluată cu deşeuri petroliere, acestea fiind observate atât în apa mării, cât şi pe nisip. Porţiunea respectivă de plajă a fost închisă, fiind strânse12 tone de material poluant în amestec cu nisip.

Potrivit administratorului plajei, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral (ABADL), angajaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanţa au intervenit în cursul nopţii de luni spre marţi pentru depoluarea unei porţiuni de plajă din staţiunea Mangalia, unde a fost semnalată o poluare cu hidrocarburi.

„Angajaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanţa au intervenit în jurul orei 2.00, cu autobasculante şi încărcătoare frontale pe o lungime de 250 de metri liniari, de-a lungul liniei ţărmului şi pe o lăţime de 40 cm, cu o grosime de 2-3 cm. Până la ora 7.00, zona de plajă a fost curăţată în totalitate, iar astăzi (marţi - n.r.) angajaţii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral au aplicat material absorbant pe linia ţărmului pentru curăţarea apei de irizaţiile de hidrocarburi”, arată reprezentanţii ABADL.

În urma intervenţiei angajaţilor Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanţa au fost strânse aproape 12 tone de material poluant în amestec cu nisip.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: plaja poluare
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close