Antena 3 CNN Actualitate Poluarea scade vârsta de pensionare cu doi ani. Judeţul cu cei mai mulţi locuitori care vor beneficia de această măsură

Poluarea scade vârsta de pensionare cu doi ani. Judeţul cu cei mai mulţi locuitori care vor beneficia de această măsură

Vârsta de pensionare va fi redusă cu doi ani pentru persoanele care trăiesc în zone crunt afectate de poluare, cum ar fi zonele cu mine, combinatele chimice şi siderurgice sau exploatări pe bază de cianuri. Unul dintre judeţele cu cei mai mulţi locuitori care vor beneficia de această măsură este Hunedoara.

Poluarea scade vârsta de pensionare cu doi ani. Judeţul cu cei mai mulţi locuitori care vor beneficia de această măsură
de Iulia Gorgorin    |    24 Aug 2020   •   22:01

De modificarea legii vor beneficia toate persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în localităţi afectate de poluare.

''Aici e nenorocire cu praful! De la arderi solide, în sfârşit. Trebuie luate măsuri numaidecât'', spune un localnic.

''E o lege bună. E o zonă poluată şi cred că e o idee foarte bună'', adaugă o localnică.

''Suntem mai bolnavi. Am 34 de ani şi respir mai greu, deşi nu am probleme de sănătate, dar se simte!'', mărturiseşte o altă localnică.

Legea a trecut de Camera Deputaţilor care este for decizional.

Localităţile menţionate în proiectul adoptat, miercuri, de Camera Deputaţilor sunt: Baia Mare, Călăraşi, Copşa Mică, Drobeta-Turnu Severin, Slatina, Târgu Mureş, Târnăveni, Turnu Măgurele şi Aninoasa, Baia de Criş, Băiţa, Brad, Călan, Certej, Criscior, Deva, Ghelari, Hunedoara, Lupeni, Orăştie, Petrila, Petroşani, Şoimuş, Teliuc, Uricani, Veţel, Vulcan din judeţul Hunedoara.

×
Subiecte în articol: poluare Hunedoara pensionare
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close