Antena 3 CNN Actualitate Pompierul erou de la Colectiv, acuzat de trafic de influență. A fost prins în flagrant

Pompierul erou de la Colectiv, acuzat de trafic de influență. A fost prins în flagrant

Un fost pompier care a activat ca voluntar în cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a fost arestat preventiv de judecătorii din Ploiești sub acuzația de trafic de influență în formă continuată. În urmă cu doi ani, tânărul se lăuda că este unul dintre pompierii eroi care au intervenit la incendiul de la Colectiv, salvând de la moarte mai multe persoane.

Pompierul erou de la Colectiv, acuzat de trafic de influență. A fost prins în flagrant
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    31 Mai 2022   •   11:26

Pompierul Ionuț Gurău, în vârstă de 28 de ani, a fost prins în flagrant chiar când primea bani de la un fost coleg în schimbul unui post mai bun în cadrul IGSU. Gurău îi promisese acestuia un astfel de post grație unor relații pe care le are. 

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție sunt cei care au organizat flagrantul joi, 26 mai, într-o benzinărie din orașul Otopeni. Aici, Ionuț Gurău s-a întâlnit cu fostul său coleg unde urma să primească ultima tranșă. Aceștia ar fi urmat să ajungă la șefii IGSU. 

"D.G.A. – Direcția Anchete, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, au procedat în aceeași zi la prinderea în flagrant, pe raza orașului Otopeni, a unei persoane, fără calitate specială, care a pretins și primit de la martorul denunțător suma de 1.500 lei", potrivit unui comunicat remis presei. 

Anterior, persoana în cauză a pretins şi primit suma de 15.000 lei de la martorul denunțător pentru a interveni pe lângă factori de decizie din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în scopul aprobării solicitării de mutare la o structură operativă din cadrul I.G.SU, lăsând impresia subofițerului că are influență asupra acestora, arată DGA, potrivit ziare.com.

×
Subiecte în articol: pompier colectiv
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close