Antena 3 CNN Actualitate Ponta: 2018, un termen realist pentru aderarea României la Zona Euro. Urmez cu grijă modelul Poloniei

Ponta: 2018, un termen realist pentru aderarea României la Zona Euro. Urmez cu grijă modelul Poloniei

Ponta: 2018, un termen realist pentru aderarea României la Zona Euro. Urmez cu grijă modelul Poloniei
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Dec 2013   •   08:47
Vrem să intrăm în zona euro, dar nu suntem încă pregătiţi pentru asta, este mesajul transmis de premierul Victor Ponta, într-un interviu acordat postului de televiziune Euronews, în care spune că economia din România trebuie să-şi revină înainte de a face acest pas.

 În cel mai fericit caz, abia peste cinci ani am putea vorbi despre adoptarea monedei europene, a mai spus Ponta.

"Pentru România este o decizie politică clară că, spre deosebire de Marea Britanie sau alte ţări, vrem să intrăm în zona euro. Dar asta nu ar trebui să se întâmple foarte curând, pentru că, înainte de toate, avem nevoie de o economie puternică. Zona euro nu are nevoie de încă o economie slabă. Trebuie să fim puternici, competitivi, să adăugăm ceva zonei euro, nu încă o problemă. În al doilea rând, sunt optimist în privinţa asta, zona euro va implementa toate reformele bazate pe experienţele negative din trecut, ca să evite noi crize, precum cele prin care am trecut", a declarat Victor Ponta la Euronews.

Premierul a adăugat că 2018 ar fi "un termen realistic" pentru aderarea României la Zona Euro, el precizând că "urmează cu grijă modelul Poloniei, care poate fi un exemplu bun pentru România".

×
Subiecte în articol: Victor Ponta zona euro
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close