Antena 3 CNN Actualitate Ponta: Afirmaţia lui Rus din 24 iulie privind cetăţenii cu drept de vot nu a fost adevărată

Ponta: Afirmaţia lui Rus din 24 iulie privind cetăţenii cu drept de vot nu a fost adevărată

Ponta: Afirmaţia lui Rus din 24 iulie privind cetăţenii cu drept de vot nu a fost adevărată
Sursa foto: Foto: Mediafax
03 Aug 2012   •   22:21

Premierul Ponta a afirmat că situaţia a demonstrat că afirmaţia ministrului de Interne, Ioan Rus, din 24 iulie, conform căruia numărul total al cetăţenilor cu drept de vot este de 18,2 milioane persoane, nu a fost adevărată.
   
„S-a dovedit că afirmaţia nu a fost adevărată“, a spus Ponta, la Realitatea TV, întrebat despre declaraţia din 24 iulie a ministrului de Interne.
   
Întrebat în continuare dacă vor „cădea capete“, premierul a precizat că doreşte ca mai întâi să rezolve solicitarea primită din partea Curţii Constituţionale şi abia apoi să vadă cine este responsabil.
   
El a mai arătat că miniştrii Ioan Rus şi Victor Paul Dobre au semnat adresa de trimitere a datelor pentru numărul de CNP-uri, existentă la serviciul de evidenţă a persoanei la nivel centralizat, dar că judecătorii Curţii au cerut date reale privind listele electorale permanente.
   
Premierul a susţinut totodată că în întâlnirea avută, vineri, cu preşedintele interimar Crin Antonescu nu a discutat despre o eventuală remaniere a Guvernului.
   
 „Am discutat despre dorinţa noastră şi mijloacele pe care le avem la dispoziţie de a explica partenerilor europeni că toată această poveste cu lovitura de stat nu există în realitate“, a susţinut Ponta.
   
În 24 iulie, ministrul Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus, a anunţat că numărul total al cetăţenilor cu drept de vot este de 18.292.514.
   

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close