Antena 3 CNN Actualitate Ponta: Băsescu a dezinformat românii pe tema energiei. Face jocuri politice sau are interese

Ponta: Băsescu a dezinformat românii pe tema energiei. Face jocuri politice sau are interese

Ponta: Băsescu a dezinformat românii pe tema energiei. Face jocuri politice sau are interese
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    12 Mar 2014   •   15:30

Premierul Victor Ponta îl acuză pe Traian Băsescu că din cauza atitudinii sale factura la curent electric ar putea să crească cu 50%.

"Traian Băsescu a dezinformat opinia publică vizavi de actul normativ al proiectului de lege care reglementează această situaţie. Aici este vorba despre interesele fiecărui consumator casnic din România. Pe de altă parte, este vorba despre interesele preşedintelui României şi ale unor companii private de a obţine mai repede profiturile şi recuperarea investiţiilor pe care le-au făcut în energie regenerabilă", a spus premierul.

Victor Ponta a explicat că dacă guvernul va acorda imediat certificatele pentru producătorii de energie regenerabilă, costul se va regăsi în facturile plătite de români, care ar putea creşte cu 50%!

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că Legea certificatelor verzi este în Parlament şi a fost retrimisă pentru că trebuia să vină un aviz de la Comisia Europeană, precizând că nu are nimic împotrivă să fie promulgată imediat ce sunt îndeplinite toate procedurile.

În replică, Guvernul a transmis un comunicat în care îl acuză pe preşedintele Traian Băsescu de faptul că a dezinformat opinia publică," în direct, făţiş, voit şi într-un mod iresponsabil", în problema certificatelor verzi şi arată că Legea a fost votată de Parlament, dar a fost blocată de preşedinte.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta energie curent electric
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close