Antena 3 CNN Actualitate Ponta: Bugetul pe 2015 nu prevede măriri de taxe

Ponta: Bugetul pe 2015 nu prevede măriri de taxe

Ponta: Bugetul pe 2015 nu prevede măriri de taxe
Sursa foto: Foto: Antena 3
08 Dec 2014   •   12:54
În cursul zilei de luni, cel târziu marţi, se vor finaliza negocierile cu FMI, pe tema bugetului de stat pe 2015, a anunţat Victor Ponta. Premierul propune ca votul în Parlament să fie pe 21 decembrie, odată cu jurământul lui Iohannis.



El a precizat că negocierile cu partenerii internaţionali se vor finaliza pe liniile principale anunţate, şi anume un buget pe 2015 care să prevadă foarte clar că nu se adaugă niciun fel de taxă şi impozit şi acoperirea tuturor măsurilor de creştere economică şi protecţie socială anunţate deja, precum reducerea CAS, scutirea de impozit a profitului reinvestit.



Aceste discuţii le avem azi şi mâine, iar bugetul va fi transmis cel mai probabil vineri dimineaţă, după ce finalizăm ?i includem toate amănuntele tehnice, către Parlament. Dacă vineri dimineaţă pleacă către Parlament, în urma unei şedinţe speciale pe care o vom avea probabnil vineri la ora 9.00, Parlamentul are timpul necesar pentru a-şi îndeplini propriile proceduri de depunere a amendamentelor, dezbaterea în comisii şi adoptarea în plen”, a afirmat Ponta.



Conform lui Victor Ponta, „calendarul pe care i îl propune rămâne să fie aprobat de conducerea Parlamentului. „Propunem un vot final pe buget în ziua de 21 decembrie, zi în care oricum Parlamentul se reuneşte în şedinţă comună pentru depunerea jurământului de către preşedintele Klaus Iohannis”, a mai precizat Ponta.

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta buget Klaus Iohannis
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close