Antena 3 Actualitate Ponta cere asistenţă tehnică din partea Comisiei de la Veneţia la revizuirea Constituţiei

Ponta cere asistenţă tehnică din partea Comisiei de la Veneţia la revizuirea Constituţiei

20 Mar 2013   •   10:54
Ponta cere asistenţă tehnică din partea Comisiei de la Veneţia la revizuirea Constituţiei
Sursa foto: Foto: Agerpres

Guvernul va solicita asistenţă tehnică din partea Comisiei de la Veneţia în procesul de revizuire a Constituţiei, a anunţat premierul Victor Ponta, la finalul discuţiei cu secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, informează Mediafax.
   
El a precizat că va trimite o solicitare oficială în acest sens şi că va ruga şi conducerea Parlamentului să efectueze o astfel de cerere.
   
Premierul a arătat că doreşte ca revizuirea Constituţiei să reprezinte un proces deschis nu numai societăţii civile, ci şi partenerilor externi ai României.
   
"Mi-am exprimat dorinţa şi cererea oficială pentru a avea asistenţa Comsiei de la Veneţia în procesul de modificare a Constituţiei României. Îmi doresc foarte mult ca acest proces să fie un proces deschis nu doar pentru societatea românească, ci şi pentru toţi partenerii noştri europeni, iar expertiza şi prestigiul Comisiei de la Veneţia ne va ajuta să avem acele modificări care corespund standardelor europene. Voi face o solicitare oficială, la fel voi ruga conducerea Parlamentului să facă această solicitare oficială, şi asistenţa Comisiei de la Veneţia va fi esenţială pentru procesul de modificare a Constituţiei", a spus Ponta.
   
La rândul său, secretarul general al Consiliului Europei a apreciat favorabil faptul că situaţia politică din România s-a stabilizat şi că s-a intrat într-un proces de revizuire a Constituţiei, astfel încât rolurile diferitelor organisme ale statului să poată fi "clarificate".
     

    

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close